Élet az utca porából

2015. március 06. 17:53

Másodjára 2013 nyarán találkoztam vele. Rá sem lehetett ismerni. Emlékezett rám, emlékezett az estére. Amikor rákérdeztem, hogy miért adta át magát teljesen az alkoholizmusnak csak szabadkozott. Lemondott mindenről.

2015. március 06. 17:53
Marek Bertram
Körúton Kívül

„Sz. György által sokat megtudtam az aluljáró-béli alvilágról. Ezen a helyen komoly üzletek köttetnek meg, egy-egy ember óriási befolyással bír. Egy hajléktalan kárával, esetleg halálával senkinek sem kell elszámolnia. Rengeteg nőt futtatnak odalent, egyszer Gyuri is igénybe vett egy ilyen szolgáltatást. A dobozolásból keresett 80 ezer forintját másnap nem találta. Az örömlány ellopta.

Gyuri már feladta az álmait, de egyet azért még mindig dédelget: szeretne találkozni a 13 éves fiával. Amikor a hobbijairól kérdeztem, rengeteget felsorolt. Imádta a táskavarrást, a vasalást, de leginkább a bográcsozást. Becsülte az árufeltöltői munkáját a Metro áruházban. Szereti az apácákat, ők azok, akikben sosem tudna csalódni. Szigorúak akár egy tanár, de ugyanakkor kedvesek is, akár egy édesanya. Nagyon sokat köszönhet nekik. A jelenlegi kormányt gyűlöli, a mai napig »Jani bácsit« szeretné látni az ország élén.

Történetét egy újságpapírra jegyzeteltem, kifogásolható külalakkal. Tudattam vele, hogy érdekelt vagyok ilyen témákban, úgyhogy nyugodtan beszéljen. Talán többet is mondott a kelleténél, rengeteg érdekes és egyben szörnyű dolgot tudtam meg. Kérésére csak a kétharmadát publikálhattam. Kijelentette, hogy vendégségbe illik valami ajándékot vinni, ő pedig a monológ fennmaradó részét szánta annak. »Osszad be, jól jöhet« – mondta.

Elköszönt, beszállt a liftbe.

Másodjára 2013 nyarán találkoztam vele. Rá sem lehetett ismerni. Emlékezett rám, emlékezett az estére. Amikor rákérdeztem, hogy miért adta át magát teljesen az alkoholizmusnak csak szabadkozott.

Lemondott mindenről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2015. március 07. 15:31
Kedves Marek! Mi áll írásának a középpontjában? A szerencsétlen, sok negatív döntést meghozott Sz. György, vagy az Orbán kormány? Én azt javaslom, hogy ne ilyen alattomos módon politizáljon. Midőn Sz. György rossz döntést, döntéseket hozott, azért nem biztos, hogy a mostani, vagy bármely kormány felelős kellett volna legyen. Emberi sorsokat nem csak az anyagiak befolyásolnak, hanem sok minden más is. Azt megértettem, hogy az Krisztus jegyesei segítettek. Tett-e Ön valamit eme embertársunkért, azon kívül, hogy meghallgatta, hogy utána egy ilyen írásművet kövessen el?
Fakutya Vigyora
2015. március 06. 23:53
Még egy potenciális combinós.
péterx
2015. március 06. 20:49
Nagy titok az ember szíve ...
Szúnyog
2015. március 06. 20:47
Jééé, ez a blog nem csak fikázni tud? Na persze vicces, de elhiszem, hogy nem a szerző találmánya, hogy a '76-ban (!!!) született "riportalany" Kádár iránt nosztalgiázik. És ugye a viták kereszttüzében pont az a kérdés van, hogy a jelenség mennyire van a körúton belül és kívül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!