2016 legjobban várt IT meglepetései

2015. december 13. 15:57

Az új évben egy halom olyan IT dolgot talán kézbe is foghatunk, melyet már a tervezőasztalon és kiállításokon prototípusként is láthattunk. Reménykedni mindig lehet!

2015. december 13. 15:57
David Carnoy
cnet

 

Oculus Rift and Touch

2016 a virtuális valóság (VR) éve lesz szól a fáma. Amit mindeni vár Mark Zuckerbergéktől az az Oculus Rift, ami PC-vel fog működni és Xbox One-al is, a Touch kontrollerek csak később, az év második felében jönnek viszont előre láthatólag, de Oculus lesz már áprilisra mindenképpen.
 


HTC Vive

A HTC Vive szintén PC-s virtuális valóságra kihegyezett headset a Valve-tól. Ezt a játékosoknak már beígérték 2015-re is, de áprilisig még türelmesnek kell lenniük, finomítani kell még a cuccon, nehogy lealázza konkurencia.
 


Sony PlayStation VR

A Project Morpheus néven is futó PlayStation VR a Sony belépő szintű VR megoldása, de ez kizárólag a PlayStation 4-en működik majd csak, játékra lett kihegyezve. Jövő nyárig biztosan megjelenik ígérik a japánok.
 


Microsoft HoloLens

A Microsoft kever valósága (mixed reality) egy teljesen egyedi megoldás (hologramnak is nevezik tévesen, habár nem sok köze van hozzá, de jól hangzik), 2016 elején már ki fog jönni hozzá a fejlesztő készlet az biztos. Maga a termék majd 2016 folyamán titokzatoskodik a redmondi cég. Mindenesetre az Autodesk Fusion 360 megoldásával az Ipar 4.0 alkalmazásokban már futnia kell jövő nyárig.
 


iPhone 7 and 7 Plus

A sokat ígért nagy vízválasztó almás mobil, amin már nem lesz fizikai gomb állítólag sem audiojack csatlakozó (csak a Lighting port lesz alkalmas a füleshez sokak bánatára), mert az Apple az audiofil hangzást támogatja már 2016-ban. Sajnos ez biztos csak jövő szeptemberben lesz valóság már. Tim Cook-ék nem sietik el tudjuk a dolgokat, a zseton máris hegyekben áll, lehet finomra hangolni mindent, az úri vásárló közönség úgyis ezt akarja mindig és ezért is szereti őket.
 


Samsung Galaxy S7 and S7 Edge

Egy radikális design és új belbecs, a Samsung mobiljáról ma még ennyit tudni. Azt, hogyan néz ki már tudjuk, de mikor jelenik meg azt csak találgatni lehet. Nyilván az almás 7-es előtt vagy után 2 héttel a korrekt verseny miatt.
 
 

iPhone 6C

Az 5S utóda az év lején fog jönni mindenképpen, az „olcsó” kategóriában is erősíteni akar az Apple, igaz csak 4 colos lesz a monitorja, de belül egy kis erőművet tolnak majd bele. Meglátjuk mi lesz majd a valóságban.
 


Apple Watch 2

2015 második felére várta mindenki a slágertermék izmos második kiadását, de nem jött össze, a telefonos oprendszer késlekedése miatt. Jövő márciusban viszont kint lesz a piacon, új kamerát is kap a hírek szerint.
 
 


Nintendo NX game console

A Nintendo-t sokan temették a Wii U után, de az NX állítólag egy nagy dobás lesz. Konzol is meg mobil is egyben, ez a hibrid megoldás a játékosokat akarja elkényeztetni. A 2016-os E3-ra ígérik, hogy már lesz bemutatható változata.
 
 

Tesla Model 3 

Habár Elon Musk csak 2017-re ígérte a hármas Tesla-t, jövő márciusban mindenképpen bemutatnak egy működő változatot. Ha minden igaz ez olcsó lesz, csak 35 ezer dollár a jelenlegi 80.000 helyett (Model X). A Tesla-ék mindig késnek, szóval nem biztos, hogy tényleg látjuk majd jövőre.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!