Itt a News Pro, a Microsoft új híralkalmazása

2016. január 27. 09:33

A redmondi cég híraggregátora meg akarja szorongatni az Apple News és a Flipboard hasonló alkalmazásait.

2016. január 27. 09:33
N. Statt
The Verge

„A Microsoft látja, hogy keresője a Bing egyre hátrább kerül a konkurenciához képest (Google és a feltörekvő DuckDuckGo és társai) ezért integrálta azt egy híraggregátor alkalmazásba, ez lett a News Pro. A teljes pályás letámadásra törekszik, hiszen ma már elérhető iPhone-on is iOS változatban és webes változatban is. Nyilván teszi azért, mert az Apple News annyira nem jött be Tim Cook-éknak, mint a Watch és az Apple TV, kevesen használják azt. A Flipboard pedig kicsit nagyágyú, hogy az első tesztek alapján ilyen redmondi verébbel lehessen rá lövöldözni, de ki tudja mit rejteget még a Microsoft a kulisszák mögött.
 

A News Pro-t a titkos garázsprojektje, a Microsoft Garage készítette, tehát elég jó lehet, technológiailag nem találhatunk benne kivetni valót, hacsak azt nem, kevés még a kategória vagy TAG benne, nincs meg az a tartalmi gazdaság, mint a Flipboardban.  Érdekessége az is Facebook és LinkedIn azonosítókkal lehet csak belépni a felületre, ha perszonalizáltuk mit is szeretnénk ha begyűjtene az aggregátor oldal, jöhet a tartalom élvezete. Ami még elég gyér sajnos.
 

Ez a 2 közösségi médiás beléptető megoldás miatt a munka és a szórakozás topikok kiemelt voltát jelzik. Az első még elég gyengén muzsikál, a szórakozás meg nem elég színes és szagos, legalábbis nem derül ki, ki a célközönség, mert a LinkedIn és a Facebook halmazainak a keresztmetszete az idősebb öltönyös generációt vélelmezi elsősorban és nem a SnapChat-idiótákat. Furcsa az is, hogy a Facebook érdeklődési köréből hogyan próbál egy egyedre kínálatot nyújtani, itt érhetik az embert nagy meglepetések. Érdemes kipróbálni a LinkedIn azonosítónkat, mintha 2 különböző ember élne 1 testben, vagy az algoritmust szúrták el vajon?:)
 

Összefoglalva nem igazán látni mit is akarnak ezzel a News Pro-val ott a messzi Amerikában a Microsoft korifeusai. Az Apple News szintjét hozza, de ezt ma már kötelező tolni az online híres felületeken. A Flipboard meg egészen más úri passzió és finomabban perszonalizálja a felhasználóit és szebb is sokkal. Az is érdekes a Microsoft kijelentette nem lesz Android és Windows 10 ebből a News Pro-ból. Mondjuk a webes verziót el lehet így is érni robotos mobilon is és táblagépen vagy Windows 10-en is, de akkor mi a fészkes fenét akarnak vele? Az almás felhasználók ugyanis még a Mandiner kommentelőinél is konzervatívabbak, ha híreket kell fogyasztaniuk.:)”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!