A YouTube belelát a fejünkbe

2016. április 28. 15:00

A YouTube frissített mobilalkalmazása jobban tudja, mikor mit akarunk nézni.

2016. április 28. 15:00
Ben Fox Rubin
cnet

„A YouTube kitalálta, hogyan lásson be még jobban a fejünkbe. Kedden állította ugyanis munkába iOS- és androidos mobil appjaira fejlesztett okos gépitanulás-motorját, amivel az eddiginél pontosabb ajánlásokkal kedveskedik a nézőknek.

Az ajánlórendszer azon a mély idegháló-technológián alapul, amelyet a tulajdonos Google használ a kereséshez. Segíti a YouTube-ot mintázatokat találni, és többet tanulni arról, hogy mit akar a néző.

Személyes ajánlómotor, céljaink jobb megértése a fejlesztés lényege. Johanna Wright, termékmenedzsment igazgatóhelyettes szerint azért képes rá, mert a Google gépitanulás-technológiája a világ legjobbjai közé tartozik.

Az egyik legfontosabb változás, hogy a rendszer a kevesebb mint egy órával korábban feltöltött videók között is képes keresni, majd előállni velük, ami nem annyira egyszerű, mint tűnik elsőre. Ne felejtsük: percenként 400 óra videoanyagot töltenek fel, és a YouTube napi többszáz-milliót ajánl számolatlan felhasználójának, több mint 1 milliárd havi látogatójának. Mivel a mobilvilágra összpontosít, fogalmunk sincs, hogy desktop honlapján mikor lesz elérhető az új funkció.

Azt is bejelentették, hogy pár zavaró funkciót leszedtek az appról, és nagyobb lesz a kép, kevesebb a csoportosítás. Annyit változtattak rajta, hogy tényleg sokkal könnyebben megmondja, mit akarunk nézni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!