Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A kereszt halála

2017. június 26. 16:36

Líbiában és Afrika más iszlám országaiban is lefejezik és halomra lövik a keresztényeket. Értük nincs közös gyász a Nyugat városaiban. Ők csak egy-egy rövidebb újsághír.

2017. június 26. 16:36
Farkas Attila Márton
Magyar Nemzet

„Egyiptomban az arab tavasz óta több száz kopt halt meg pokolgépes merényletekben és atrocitások következtében. A robbantás kétszeres győzelem. Egyrészt sokat meg lehet ölni a hitetlenekből, másrészt szimbólumaikat is likvidálni lehet. Ez történt a tantai Szent György- és az alexandriai Szent Márk-székesegyházakban tartott virágvasárnapi miséken. A két támadásban legalább 43 ember meghalt, a sebesültek száma a százat is meghaladta. Tavaly márciusban a kelet-pakisztáni Pandzsábban öngyilkos merénylő robbantott húsvétkor. A következmény: 56 halott. Líbiában és Afrika más iszlám országaiban is lefejezik és halomra lövik a keresztényeket. Értük nincs közös gyász a Nyugat városaiban. Ők csak egy-egy rövidebb újsághír.

Sokan mondják, hogy ennek semmi köze az iszlámhoz. Meg hogy a mérsékeltebb muszlimokat is üldözik, és ugyanolyan kegyetlenül bánnak velük. Így igaz. De mégis keresztény közösségek semmisülnek meg, ősi kultúrájukkal együtt. Egy szír püspök mondta nemrégiben, hogy ha feleannyit törődnének velük, mint egyes védett állatfajokkal, nem kellene elpusztulniuk.(...)

Miért kell minderről cikket írnom? Talán megfertőzött az a kulturális-baloldali nézet, miszerint védeni kell a kisebbségek sajátos kultúráját. Márpedig ha ez a frissen bevándorolt muszlimokra érvényes Európában, akkor érvényes kell hogy legyen az évezredek óta saját szülőföldjükön élő keresztény és más közösségekre is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Poszata
2017. június 26. 20:10
Ha egy bevándorló gazdaságilag hasznos és nem kap állampolgárságot, akkor nincs vele baj.
Poszata
2017. június 26. 19:38
Miért is?
Poszata
2017. június 26. 19:16
Azt írta, hogy nem kéne afrikai keresztényeket befogadni, csak ha orvosok vagy mérnökök. Ezzel egyetértek, de állampolgárságot így se adnék nekik. Meg azt írta, hogy a szíriaiaknál a keresztényeket kellett volna csak beengedni. Szerintem se keresztényt se muszlimot. Bár lehet, hogy igaza van Szívemből Magyarnak. Orvosokat és mérnököket igen. De állampolgárságot ők se kapjanak.
Poszata
2017. június 26. 19:09
Nem látom, hogy kérdezett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!