Mit tettek velünk az okostelefonok?

2017. augusztus 04. 19:41

A tinik a közösségi hálókon élik meg közösségi életüket, ott időznek barátaikkal.

2017. augusztus 04. 19:41
GR
Danube Institute

„A 20. század második felének fiataljai függetlenedni akartak, kialakították saját köreiket, saját világaikat, szokásaikat. De most már nem olyan erős hívószó a fiatalok számára a függetlenség. A legújabb nemzedék leginkább otthon szeret maradni. A tinik a közösségi hálókon élik meg közösségi életüket, ott időznek barátaikkal. Még a randikról is kezdenek leszokni: egyre kevesebb középiskolás jár el randikra, valódi beszélgetések helyett inkább csak írásban tartják a kapcsolatot. Az első szexuális együttlétre is később kerül sor, mint a korábbi fiatal nemzedékek idején.

Csökkenni kezdett a munkát vállaló tinédzserek száma is: egyre inkább megfelel nekik, hogy a szüleik eltartják őket és fizetnek mindent nekik. Ugyanakkor hiába tartózkodnak otthon, a család közelségében, a gyerekek nincsenek valóban közelebb a szüleikhez. Szülők és gyermekeik nem beszélgetnek egymással, mindenki az okostelefonjára mered. A Twengének nyilatkozó tini több időt tölt a telefonjával, mint barátaival. Leginkább az ágyban heverészve nyomogatja a telefonját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2017. augusztus 05. 16:37
Tökéletes elbutulás, elembertelenedés, rabszolgatermészet, SMS-nyak és Európa elfoglalása.... Ez párosul Európa elférfiatlanításában! A nők jobban manipulálhatók, érzelem-szegényebbek, s ez a generáció neveli majd a következő generációt. A kérdés, ki lesz az apa? A szakállas nővé vált férfiak, vagy a tengernyi, millió-számra beérkezett migri... (Ne feledjétek, ők is a telefonon kapták az ukázokat...)
George Soros 2.0
2017. augusztus 05. 12:54
Jah. Már ahol a szülők elnézik az ilyesmit, és ideje korán nem ismertették meg legalább a házi"munka" fogalmával. Nem adattak fel vele csekket, nem küldték L a boltba valamiért. Nem kell mindent a fenekük alá tenni és rájönnek h. van más is a mobiltelefonon kivül Apámnak vagy Anyámnak való segítség nem volt büdös nekem. Kellett csinálni és kész. Gyerekként ugyan rohadtul nem volt kedvem a krumplit húzogatni, de mentem. Akkor is volt már Mobiltelefon, Internet, wiw, Tétóvateveclub stb. Foglalkozni kell a gyerekkel, megismertetni vele a munkát a vele járó nehézséget, és a megbecsülést, mikor elérünk vele valamit. De egyszerűbb venni egy cuki York terriert. Azt le lehet adni ha nyaralni akarunk 1 hetet a balcsin, 1-et meg horvátban.
atila68
2017. augusztus 05. 12:16
Tweng? Az egy településTamsweg járásban Ausztzriában.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 05. 09:16
A degenerált világ felé...félúton már túl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!