Az öt leghitelesebb közéleti személy

2017. december 04. 10:35

Az ország fő megmondója. Nem hiába nevezik sokan az új Hofinak. Bebizonyította, hogy lehet más a politika.

2017. december 04. 10:35
libsikonzi
Nemzeti Liberális

„3. Puzsér Róbert

Az ország fő megmondója hozzám képest valahol a politikai skála másik oldalán található, mégis sok mindenben egyetértek vele, és szívesen olvasom az írásait. Az egyike azoknak, akik hitelesen tudják kritizálni a kormányt. Ha kell dicsér, ha kell, kritizál, de mindezt megalapozva. Baloldalinak vallja magát, mégis harcol a szélsőséges neoliberális irányzatok (pl. feminácizmus) ellen. A baloldali politika nemzetközi szinten nagyon kisiklott, és egy szélsőséges irányba halad, ezért is jó látni, hogy vannak még józan hangok ott is. Harcol a bulvár ellen, amivel szintén tudok azonosulni.

2. Bödőcs Tibor

Ha kell, Gyurcsányt, ha kell, Orbánt parodizálja. Mindezt intelligens és valóban humoros módon, nem hiába nevezik sokan az új Hofinak. Ő is harcol a bulvár, illetve az ezen a szinten mozgó hazai politika élet ellen is. Azon ritka kormányt kritizálók közé tartozik, aki nem esik túlzásba, nem kiált egyből mindenre diktatúrát. A kevés frontvonalban lévő művelt értelmiségiek egyike, akit a mai »bulvár-közélet« nem nyírt ki.

1. Schiffer András

Már legutóbb is megkaptam, hogy LMP-s vagyok, most biztos újra záporoznak majd az ilyen kommentek, pedig nem igazán mondható ez el rólam. Mint Puzsér esetében, nála is elmondható, hogy világnézetileg kevés közös van bennünk. Schiffer bebizonyította, hogy lehet más a politika, de azt is, hogy mégsem. Évekig hiteles tudott maradni egy parlamenti párt első embereként (akkor is, amikor pár szélhámos párttársa első szóra feküdt le az MSZP-nek és Gyurcsánynak). Ez a hiteles, csendes politika viszont nem volt nyerő (itthon) sajnos. A sok paprikajancsi elnyomta a visszafogott stílusát, ezért inkább a háttérbe vonult. Lehet, hogy ez lesz a jó döntés tőle ahhoz, hogy az LMP elmozduljon az 5 százalékról, és a kevésbé szimpatikus Szél Bernadett nagyobb tömeget mozgat meg. Vagy éppen emiatt zúgnak ki a parlamentből? Tavasszal kiderül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Best retards
2017. december 05. 07:27
Olyan "független", mint négy vektor egy egy kétdimenziós altérben (síkban). Kiegyensúlyozottan ballib lista.
Szívemből magyar
2017. december 04. 18:39
Miért lesz valaki a leghitelesebb csak azért, mert középen áll (Schifferről, vagy Navracsicsról ez sem mondható el), meg mert nem kiabál azonnal diktatúrát? Onnan kellene kezdődnie egy közéleti szereplőnél a hitelesség, hogy szeresse a hazáját..
Bástyaelvtárs
2017. december 04. 16:54
Schiffert nem igazán tudom hová tenni, De Bödőcs tényleg lehet az új hofi, a bulvár ellenes harc ikonja. Szellemesen rendszerkritikus.
Senye Péter
2017. december 04. 15:29
Súlytalanok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!