Politikai pedofília

2019. január 24. 13:35

Mikor pedig elvesztették aktuálpolitikai használhatóságukat, azonnal el is fordultak tőlük.

2019. január 24. 13:35
Maczkó Ú. Róbert
Mozgástér blog

„Eszembe jutottak az elmúlt esztendők hasonló szereplői, akik úgyszintén diadalmenetben járták be a libsi sajtót, napokig, esetleg hetekig is, majd eltűntek a süllyesztőben. Vajon mi történhetett velük, miután kimentek a divatból?

Itt tartottam az elmélkedésben, mikor szemem elé került a függetlenobjektív újságírás Kába-köve a HVG című kiadvány cikke, mely a hangzatos: »Összeomlás, mellőzöttség, fideszes karrier? Mi vár Nagy Blankára?« címmel látott napvilágot. A cikkíró összeszedte ezeket a perc-embereket és megpróbálta megkeresni őket. A cikk hosszú és hazug, tanulsága viszont igen röviden összefoglalható: a keresettek nagy többsége elérhetetlen, nem kíván nyilatkozni. Mindezt a cikkíró, egy bizonyos Dercsényi Dávid nevezetű, természetesen a kormány megfélemlítő üldözésének tudja be, ahogyan szokták, különösebb bizonyítás nélkül.

Félreértés ne essék, bár az iromány összemossa őket, én nem aggódom a »kockásinges« Pukli, vagy a »feketeruhás« Sándor Mária sorsáért. (Ez is micsoda primitív stílustalanság, hogy dresszkódokkal különböztetik meg magukat. Most éppen a »sárgamellényes« és a »fehérsapkás« van divatban, de lesz még a lila hajú, vagy a zöld cipős is.) Egy felnőttnek elidegeníthetetlen, demokratikus joga, hogy sanda szándékoknak bedőljön és hülyét csináljon magából. Mindenki úgy rontja el az életét, ahogyan akarja.

A cikkben sugalltakkal szemben én úgy látom – és ez Blanka szempontjából biztató – hogy a régi hősök legtöbbjének benőtt a feje lágya, és mára már nem kérnek a haladó újságírás csalóka dicsfényéből. Felnőttek. Bizonyára nagy csapás és csalódás volt számukra, mikor látták: csak felhasználták őket. Mikor pedig elvesztették aktuálpolitikai használhatóságukat, azonnal el is fordultak tőlük. Nem hívták, nem keresték, elnémultak a telefonok és akik addig könnyfacsaró stílusban aggódtak sorsukért, tapsoltak és ujjongtak, már új kedvenceket kerestek maguknak. A reflektorfényhez képest az élet szürkének és unalmasnak látszik egy ideig, míg be nem látjuk, hogy ez a természetes, és valójában sokkal több örömet okoz, mint egy színpadon, lelketlen hatalomkufárok között, marhaságokat beszélni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2019. január 24. 15:54
Én nem tudom megállapítani, vajon Blanka tudatosan hozta-e magát win-win helyzetbe, vagy pedig az ő esetében kivétellel állunk szemben, mert a HVG-s cikkben felsoroltaknál ő jobb anyag a mára végletesen eldurvult közbeszéd, illetve a kora miatt. Érdemesebb volna azért a percemberkék közül a másik két legfiatalabbnak, azaz Karsay Dorottyának (vele egyszerre feltűnt egy Dóra nevű leányzó (?) is), illetve Kövesdi Vecának a nyomába eredni, miért hagyták abba. Az elkényeztetett kölök Rékasi Ziginek nyilván beszéltek a fejével amúgy elvált szülei.
balbako_
2019. január 24. 15:22
Ezek az ezredmásodperc emberkék fémjelzik az ellenzéket.
KannibálTatárÚr
2019. január 24. 14:01
Ha az ellenzéknek csak egy kis esze lenne, az ilyen beszédű (Nagy Blanka) alakokat kitiltanák rendezvényeikről: nálunk a tisztességes beszéd alapfeltétel. Dehát nem mondhatják neki ezt...
krakken96
2019. január 24. 13:43
Nem bízonyított a megfélemlítés De nincs is minden kétséget cáfolva... Egy valamije van a kiscsajnak a Fidesszel szemben:ideje:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!