Mire (nem) jó a közösségi finanszírozás?

2019. április 10. 21:29

Ha nincs egy széles spektrumú, jól kialakított közösséged, ahol civilként könnyebben elérsz egy csomó ismeretlen embert, akkor bizony a saját kapcsolati hálódat kell személyesen megkeresned.

2019. április 10. 21:29
Gajárszki Áron
Mérce

„2017-ben végül e sorok szerzője is kipróbálhatta a közösségi finanszírozást egy adománygyűjtési kampány keretében. Történt ugyanis, hogy találtunk egy szuperpozitív ökofilmet olyan környezetvédőkről, akik nem a világvégét várják, hanem cselekednek. (A filmes stáb nem mellesleg erre a mozira szintén közösségi finanszírozásban gyűjtötte össze a pénzt.) Csakhogy a francia forgalmazó a szokott jogdíj húszszorosát (1200 eurót) kérte. Ezért alakítottunk egy 4 fős projektcsapatot, és elmentünk a NIOK-hoz, hogy előadjuk az ötletünket. Az első hidegzuhany itt ért, amikor az aktív 2500 követős Facebook-oldalunkra azt mondták, hogy ez alapján és a saját kapcsolatainkból kb. 250 ezer forintot tudunk várhatóan majd összegyűjteni.

Fel volt adva a lecke, de végül papíron összeraktunk egy olyan tervet, amire rábólintottak és regisztrálhattunk az adjukossze.hu oldalon. 30 nap alatt akartunk 500 ezer forintot összegyűjteni, de a kitűzött időre alig jártunk a pénz felénél… Szerencsére lehetett hosszabbítani, és azóta már túl vagyok az 50. vetítésen is, aminek köszönhetően számtalan zöld közösség nyert inspirációt a változáshoz kies hazánkban és 3 új Ökofilmklub is elindult. Számomra a legfontosabb tapasztalat az volt, hogy az adomány- vagy szponzorgyűjtő kampány kőkemény, napi 8 órás munka, és nem megy magától. A másik ijesztő tapasztalat az volt, hogy egy előkészítetlen kampány kísértetiesen hasonlít egy MLM karrier kezdetéhez.

Ha nincs egy széles spektrumú, jól kialakított közösséged, ahol civilként / médiumként könnyebben elérsz egy csomó ismeretlen embert, akkor bizony a saját kapcsolati hálódat kell személyesen megkeresned, hogy támogassák a szerinted szuper kezdeményezést / vállalkozásod.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2019. április 11. 09:47
Nem azzal van itt a baj, hogy mire jó-e vagy sem a közösségi finanszírozás. Azzal van itt a baj, hogy TI semmire se vagytok jõk!
mucsay
2019. április 11. 09:26
nem tudtok olyanok pénzéhez hozzáférni akik nem a köreitekben mozognak? unokázásra gondoltatok már? (a megvezetett progresszív egyetemisták agitálhatnák a vidéki rokonaikat)
balbako_
2019. április 11. 07:17
És?
fakutya Bobber
2019. április 11. 01:17
Mindenhez is ért. Gajárszki Áron a környezetvédelemről Gajárszki Áron – Új Egyenlőség Gajárszki Áron | - Magyar Kajak-Kenu Történelem Gajárszki Áron – koncertblog Gajárszki Áron: Mire (nem) jó a közösségi finanszírozás? Látszatmegoldás a hajléktalanok közterületről való kitiltása - véli a fővárosi XI. kerületi LMP-s polgármesterjelölt. Gajárszki Áron Ökofilmklub Kapcsolat. Gajárszki Áron A kerékpáros közlekedés fejlesztése Budapesten hallgató: Gajárszki Gajárszki Áron ÉSZAK-BUDA 2 ÉRTÉKESÍTÉSI ÜGYNÖKSÉG A Földlakók (Earthlings), amerikai dokumentumfilm, 95 perc, 2003 (r.: Shaun Monson) Előadó: Gajárszki Áron Lemmingek a hajón! | Gajárszki Áron Átalakuló Városok filmklub Az est házigazdája Gajárszki Áron Mentsd meg a Balkánt! Gajárszki Áron Gajárszki Áron. LMP Kompenzációs lista Csak szavazni nem szavazott rá senki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!