A félelem mint lelki üzemanyag

2020. március 22. 08:31

Erőt kapok arra, hogy ne az emberi erők összjátékának lássam az életet, hanem Isten tervének.

2020. március 22. 08:31
Fekete Ágnes
Képmás.hu

„De léteznek keményebb félelmek is. Amikor egyszer megtámadtak, és ott álltam szemben egy férfival egyedül, egy kietlen helyen, az eszem semmit sem segített. Akkor nem volt más lehetőségem, mint hogy imádkozzam. Vannak az ember életében ilyen nagyon mély imameghallgatások, amiket nem felejt el soha.

Ott álltam, vártam, néztem, és csak vártam, és nem szóltam semmit. Elkezdtem sikoltani, de akkor az illető befogta a számat. A félelemnek ezek azok a pillanatai, amikor csak Isten van. Semmi, de semmi más esélyünk nincsen. És akkor arra jött két ember. Miért pont akkor? Mi történhetett? Nem tudom, csak azt, hogy megszabadultam. Olyan különös az, hogy életünknek ezek azok a pillanatai, amiket nagyon ritkán mondunk el, pedig éppen ezek azok, amik a hitünk igazi alapjai. Félelem és rettegés volt bennem, és ez a félelem alakult át igazi hitté, lelki üzemanyaggá. Most, ha visszagondolok erre a nagyon régi történésre, erőt kapok arra, hogy megbízzak Istenben.

Erőt kapok arra, hogy ne az emberi erők összjátékának lássam az életet, hanem Isten tervének. Félelmünkből a váltás a hit irányába csak akkor lehetséges, ha szembe nézünk szívünk mély érzéseivel, és ezekben Isten erőforrását keressük. A félelem bezár. A félelem önmagunk körül forgókká tesz bennünket, Isten élete pedig kinyit és látóvá tesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. március 23. 05:18
"Önkéntes pszichológiai segítők a koronavírus COVID-19 járvány kapcsán Segítő szakemberek (pszichológusok, pszichiáterek, mentálhigiénés szakemberek) a koronavírus krízise kapcsán ingyenesen segítséget nyújtanak online vagy telefonon keresztül." http://pszi.hu/
syphax
2020. március 22. 18:10
"...Erőt kapok arra, hogy ne az emberi erők összjátékának lássam az életet, hanem Isten tervének..." Igen/ EZ HELYÉNVALÓ GONDOLKODÁSMÓD. ISTEN NÉLKÜL E TEREMTETT VILÁGBAN NEM TÖRTÉNIK, MERT NEM TÖRTÉN(HET) SEMMI. MÉG A LEGSÖTÉTEBB-LEG-IRRACIONÁLISABB DOLGOK-ESEMÉNYEK IS ISTEN SZUPERVÁJZOROZÁSÁVAL ZAJLANAK,TÖRTÉNNEK MEG! EZ AZ ÖNHITT-NAGYKÉPŰ ÉS NAGYKÉPŰEN BUTA EMBEREKET PERSZE PISZKOSUL ZAVARHATJA--DEHÁT EZ AZ Ő BAJUK ÉS HIBÁJUK.
annamanna
2020. március 22. 15:21
Ez fontos infónak tűnik: ha mostanában valaki fulladásos tünetet észlel magán, akkor LEHETSÉGES, hogy csak pániktünete van a szorongás miatt, nem vírusos. https://www.youtube.com/watch?v=kMqOjQvrsQQ Nem biztos persze semmi, de ezt azért jó tudni.
Laudaricus
2020. március 22. 13:46
"imádkozzam" Talán inkább imádkozzak! Ez nem az az eset, azonkívül az alanyi meg tárgyas ragozás közötti különbség már nem számít? (na, itt már helyesen ír: "megbízzak") Tényleg nem érdemes félni. A halál után új élet kezdődik más testben új lélekkel. Nincs lélekvándorlás, de mennyország és pokol sem. Nincs isten, csak véletlenek játéka, a mutáció véletlenszerűsége köpött a levesünkbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!