A magyar dicsőség hete

2020. augusztus 01. 21:36

A járvány nagyarányú elterjedését eleve nem az egészségügyi rendszer akadályozta meg, hanem az, hogy a lakosság fegyelmezetten betartotta az időben meghozott korlátozó intézkedéseket.

2020. augusztus 01. 21:36
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Orbán Viktor (rendszeres Kossuth rádióbeli interjújában), hogy „a járvány idején kiderült: a magyar egészségügyi rendszer Európa egyik legjobban teljesítő rendszere”.

Ezzel szemben a tény az, hogy semmi ilyesmi nem derült ki, és a magyar egészségügy továbbra is az egyik legrosszabb Európában. A járvány nagyarányú elterjedését eleve nem az egészségügyi rendszer akadályozta meg, hanem az, hogy a lakosság fegyelmezetten betartotta az időben meghozott korlátozó intézkedéseket. Az egészségügy a legveszélyesebb időszakban fel sem volt készülve a pandémiára (ezt maga Orbán is elismerte), de még a legjobb rendszerek (mint a német) is legfeljebb a legsúlyosabb következmények enyhítésére képesek. Ugyanakkor az összehasonlítható adatok alapján a magyarok egészségi állapota és várható élettartama az egyik legrosszabb az unióban, az egészségügyre jóval kevesebbet költünk az átlagnál, az intézmények állapotáról pedig mindenkinek vannak személyes tapasztalatai. Lehet, hogy Orbánnak nincsenek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. augusztus 03. 15:15
Azért mert te hülye vagy a pandémiához Bolgár elvtárs, mások akik viszont szakemberek,azok megmondják mikor mit kell cselekedni. .................................ÉS LŐN NAGY SIKER!!!!!!!!! A KÖZÖS MUNKA EREDMÉNYEKÉNT!! De neked a közös munkáról fingod sincs!!!!!
Harangláb
2020. augusztus 03. 14:56
Drágabolgárúr feltalálta a melegvizet, az egészségügyben a megelőzés nagyrészt a lakosok feladata, míg a gyógyítás az egészségügyé! ...De azért ne tessék elvitatni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját, mert meg fognak sértődni, és nem szavaznak majd a gazdáira!!! :)
zakar zoltán béla
2020. augusztus 03. 12:11
roppant elme-rokkant!
turáni sólyom
2020. augusztus 03. 11:46
A WHO megállapítása szerint ott volt kedvező a járvány elleni védekezés, ahol a lakosság bízott a kormányaik intézkedéseiben, azt betartotta! Lényegében a lakosság bizalma a kormányában! Na, ezt hallgatta el Braun/Bolgár gyuri, hogy rohadjon el....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!