Durván 100 ezer aktív fertőzött van közöttünk

2020. szeptember 08. 09:32

Augusztus során felégettük azt az egészségi tőkét, amelyért tavasszal megdolgoztunk.

2020. szeptember 08. 09:32
Barabási Albert-László
Facebook

„Július végen, amikor hazaköltöztem Magyarországra, olyan üdítő volt újra normálisan élni. Az üzletek nyitva voltak, a belvárosi vendéglők tele, a Balatonon a »betelt« tabla. És sehol egy maszk.

Egy hétbe telt, amíg újra hozzászoktam az újra megtalált szabadsághoz. Amikor amerikai barátaimmal beszéltem, néha büszkén, néha hitetlenkedve meséltem nekik a Magyar Csodáról, az életről, amely visszatért a normális medrébe. Július végén, napi 10-20 új fertőzéssel, a büszkeség jogos is volt.

Viszont augusztus során felégettük azt az egészségi tőkét, amelyért tavasszal megdolgoztunk.

Két hete, amikor 100 új fertőzést regisztráltak, akkor már az nagy számnak tűnt. A tegnapi 500 számomra ijesztő. Ez azt jelenti, hogy durván 100 000 aktív fertőzött van közöttünk, 100 Magyarból egy. Vagyis naponta több tucatnyi egyén sétál el mellettem, aki ontja a láthatatlan vírust, és még nem tudja ezt magáról.

Ha szeretnénk iskolát a gyerekeinknek, és a munkahelyre való bejárás lehetőségét, és nyitott boltokat es szolgáltatásokat, színházt és mozit is talán, és ha nem szeretnénk, hogy újra szedje a vírus az áldozatait a szüleink között, talán van még rá esély.

Naponta elmegyek, vállat súrolva, több száz ember mellett, akin nincs maszk. Nemrég én is köztük voltam. Az új számok tükrében újra maszkot hordok.

Nem csak magamért, hanem érted is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2020. szeptember 08. 20:08
Mint mondtam, sokat nem értek hozzá. Az igaz, hogy ezek az elméletek nem biztos, hogy működnek a gyakorlatban. A TV sorozat címe gondolom a "Numbers". Az egyik testvér matamatikus, a másik meg FBI- ügynök.
ujujuj
2020. szeptember 08. 19:02
Március óta mindenhova maszkban megyek. Akkor is, ha egyedül vagyok maszkban, és mindenki hülyének néz. És nem igaz, hogy ezt ne lehetne kibírni mindenkinek, mert nagyjából ennyin múlik a járvány megállítása. És nem csak azért mert a lányom és apám is krónikus beteg, mert ha egészségesek volnának, akkor is vigyáznék arra, hogy ne veszélyeztessek más családot, ahol krónikus betegek vannak. Úgyhogy üzenem mindenkinek (és ebbe a szerző is beletartozik vastagon), aki maszk nélkül mászkál(t) az elmúlt hónapokban, és köpködte a szélrózsa minden irányába a dögvészt, hogy kapja be egy talicska majom faszát.
Türelem
2020. szeptember 08. 15:02
Maszk....az egyes ember intelligenciaszint mérője. Délelőtt megfordultam az Aldiban, ahol az általam már korábban is említett rend uralkodott. A bevásárlótérben egyetlen maszk nélküli ember nem volt, a bejáratnál egy hölgy figyeli, ellenőrzi a maszk használatát. Voltam már annak szemtanúja, amikor rászólt egy vásárlóra, aki a fejére csapott, majd kirohant a parkolóba, s a kocsiból kivette a maszkot. Ma délelőtt a második áruház az Auchan volt. Elképesztő ami ott van, változatlanul. A hangszóró ismétli, hogy viseljenek maszkot, de az üzlet tele volt fiatal és középkorú, maszk nélküli vásárlókkal, és a kutya sem szólt rájuk. Korábban is írtam, ezért az Auchant, a szabályokat be nem tartó, ellenőrző, kikényszerítő áruházakat naponta súlyosan megbüntetném. De a kormány, mint az SZFE ügyében is, tehetetlen. A kutya sem érti.......
írmag
2020. szeptember 08. 14:46
A "100 000 aktív fertőzött" lázításod a megbízásod része? (vannak normális, magyar mondataid is)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!