Covid, tudomány, politika

2020. október 06. 09:49

Ez a trash reality itt zajlik előttünk, élőben.

2020. október 06. 09:49
Kárpáti Iván
Kárpáti Iván
Neokohn

„A tudományos szakemberek egy része teljes szereptévesztésbe került egy ideje. A naponta változó eredmények alapján próbálnak életvezetési tanácsokat adni, de ezt egyfajta társadalmi mérnökösködés keretében, messze túlterjeszkedve a saját területükön. A járvány okozta gazdasági válság miatt munkanélkülivé vált amerikaiak fele még mindig állás nélkül van a felmérések szerint. Ahogy mindenhol a világon, ott is fokozottan sújtja a krízis az alacsonyabb jövedelműeket. A társadalmi feszültségek így is forrásponton vannak, kiszámíthatatlan, hogy az esetleges újabb korlátozó intézkedések milyen következményekkel járnának.

Ha holnap varázsütésre eltűnne a kór, akkor is évekre lenne szükség, hogy elérjük a gazdaság korábbi szintjét, rengeteg álláshely így is örökre eltűnik. 5-10 éves távlatban az infláció felzabálhatja azoknak a megtakarításait is, akiknek volt egy kis tartalékuk, esélyük a lassú felemelkedésre.

Nyáron is már óvatosnak kellett lenni, ha arról írtam, hogy a világjárványnak vannak a biológiai, orvosi szempontokon túli aspektusai is. Nem kell feltétlenül elfogadni, ha egy virológus azt mondja, igazából az lenne a legjobb, ha mindenkire rázárnánk az ajtót 2-3 hónapra. Igaza van, ha a laborjából nézzük a világot, ez működhet.

A vírus önmagában nem létezik, kellünk neki, ha mi lakat alatt vagyunk, nem mozgunk, nem találkozunk senkivel, nem taperoljuk össze a kapaszkodót a buszon, szépen eltűnik. Aztán előbújhatunk és szétnézhetünk világunk üszkös romjain, mint egy világháborús szőnyegbombázás túlélői. Mindezek felvetésével mostanra bárki a »vírustagadó« kategóriába kerülhet, kétes, hírhedt figurák társaságába. Akkor is, ha ezt a véleményét maszkban, 2 méterről, alapos kézmosás után fejti ki az ember. Hitbéli kérdésekben nincs pardon, valahol a távolban fellobban a máglya tüze, halvány fénye sárgás árnyalatot ad a feszült arcoknak, kezek ökölben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2020. október 07. 07:20
A gyümölcsösökben könnyű lett volna megtartani a 2 métert, és akkor az alma sem lett volna ilyen drága. Több értelme lett volna, mint az ilyen fingreszeléseknek, Iván.
C.Dömötör
2020. október 06. 16:35
Még egy érdekesség ami most akadt a kezembe: https://www.wochenblick.at/zweite-welle-erfunden-90-der-infizierten-sind-falsch-positiv/ Pfizer az egyik legnagyobb gyógyszercég a világon, a kutatási csoport volt vezetője, Dr. Mike Yeadon, egy interjúban komoly vádakkal a PCR ellen. 90% (!!) a fertőzöttek közül hibásan pozitív. A második hullám egy mesterségesen kreált kitaláció. Semmi tudományos alapja sincs. Csak a tesztekkel felépített hamis eredmény. A kormányok tudják, hogy a tesztnek nincs kifejező ereje. Itt röviden, egy német patológus véleménye: https://www.youtube.com/watch?v=y9LCT6fJRqM&feature=youtu.be ,,Amikor a járvány kezdődött, azt kérték, hogy a korona halottakat ne boncoljuk (vajon miért?) ... De ami elszomorít, azok a halottak a járványi intézkedések miatt, idős emberek akik nem hagyták el az otthonukat, hónapok óta... Némelyik gázmaszkban, űrhajós élelmiszerrel, a lakás elhanyagolva, senki sem hiányolta őket..."
zsanett-kúnrum
2020. október 06. 14:37
"A vírus önmagában nem létezik, kellünk neki, ha mi lakat alatt vagyunk, nem mozgunk, nem találkozunk senkivel, nem taperoljuk össze a kapaszkodót a buszon, szépen eltűnik. Aztán előbújhatunk és szétnézhetünk világunk üszkös romjain, mint egy világháborús szőnyegbombázás túlélői" a budapesti levegő is magától tisztult
olajfa1
2020. október 06. 12:16
A "szakértők" már mindent megmondtak, és mindent cáfoltak ebben az ügyben. Itt csak a bizonytalanság a biztos. Ez a vírus megmutatta hol a tudományosság határa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!