2002 és 2022

2021. április 27. 18:47

Vannak, akik szerint Orbán a bukásra készül, érzi a vesztét, már el is dőlt 2022. Ez naiv gondolat, túl kényelmes megközelítés.

2021. április 27. 18:47
Kárpáti Iván
Kárpáti Iván
Klubrádió

„»Kormányon voltunk, nem hatalmon« – idézi most sok kommentár Kövér László állítólagos 2002-es, bukás utáni kifakadását.

Ide vezetik le azt, hogy ma az Országgyűlésben jogi formába öntötték azt a párhuzamos államot, aminek építése már jó ideje zajlik. Ezermilliárdok és nem mellesleg egy nagyon sokrétű intézményrendszer kerül a pártkasszába. Új értelmet nyer az állampárt fogalma Magyarországon, hiszen pártok lesznek bőven a jövőben is, de csak egy lesz, amelyik akkora vagyon felett diszponálhat – akár ellenzékben is –, mintha egy önálló állam lenne.

Vannak, akik szerint ez egyben elismerése, hogy Orbán a bukásra készül, érzi a vesztét, már el is dőlt 2022. Ez naiv gondolat, túl kényelmes megközelítés. Aki így gondolkodik, az hajlamos elfelejteni, hogy a NER most még a teljes államot, annak minden erőforrását uralja, és még bele sem kezdtek az igazi kampányba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hesperia
2021. április 28. 13:31
"Kormányon voltunk, nem hatalmon - idézi most sok kommentár Kövér László állítólagos 2002-es, bukás utáni kifakadását." 2002-ben nem "bukás" volt. A jobboldal - szoros eredmények mellett - elvesztette a választást. Sőt, nem is vesztette volna el a kormányzóképességet, ha a MIÉP nem esik ki és az MDF nem követ el árulást. De a Fidesz, mint párt kifejezetten megerősödve jött ki belőle. Mivel eleve egy ilyen hamis premisszával indítanak, eleve tévútra viszik a saját okoskodásukat ezek az urak. Az viszont, amit Kövér mondott ("Kormányon voltunk, nem hatalmon"), tökéletesen stimmel. Nem is kifakadás volt, persze, csak ténymegállapítás. Emlékszem, 2000 körül nyugat-európai kollégák, ismerősök időnként megkérdezték tőlem: "Ki is van most hatalmon Magyarországon?" (akkor még nem voltunk ám olyan híresek, mint manapság). Mindig azt válaszoltam: "Azt tudom csak megmondani, hogy kik vannak kormányon. De egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy hatalmon is vannak." - Igazam volt, akár csak Kövérnek, utólag.
akiaki
2021. április 28. 12:05
vannak ezek is!
Agnieszka
2021. április 28. 08:38
Elég régen jártam a 888-on. Furdalt a lelkiismeret és átnéztem. Revideálom a tévtanomat, nincs azzal baj, sokkal jobbnak találom, mint utóljára!! Érdemes ott is nézegetni, olvasgatni. Elnézést! Annyi azért bizonyára igaz, h. érdemtelenül nem túllátogatott, pedig kár, mert mégiscsak, nem utánközlés.
Krupp Skya
2021. április 28. 08:12
Egyre válaszolj Iván bácsi nálatok hova tűnt a pénz, hogy agyon dolgozta magát mindenki és egyre szarabbul éltünk nálatok! Csak egyet említek az 50 fillér per köbméter árú víz/csatornadíjat 2006-ra sikerült feltornásznotok 1800 Ft per köbméter árúra. Hova lett nálatok a pénz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!