Leértékelődött testek, lelkek

2021. május 04. 11:57

Érdemes szabályokat felállítani magadnak: ne legyenek túl szigorú szabályok, de túl engedékenyek se!

2021. május 04. 11:57
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Az én koromban még volt, akinek volt értéke a »testpiacon«, mert nem adta például. Volt, aki egyáltalán nem adta, más nehezen adta, aztán volt, aki osztogatta. Így, utólag, az járt jól, aki nehezen adta, akiért küzdeni kellett. Aki osztogatta, ő egyedül maradt, aki nem adta, ő is.

Akkor ezt még nem tudtuk pontosan, hogy leszünk beárazva, azt se tudtuk, mekkora a tét. Én apám szigora és a saját szabadságom közt lőttem be, egy felelős, de azért elérhető létet. Így utólag talán, kihagynék csalódásokat, de ezek a fájdalmak segítettek, hogy megbecsüljem, ami jó.

Annyira nehéz okosnak lenni, pedig kéne, mert látom azt a szenvedést, amit a magány, az abortuszok, az elnyomó kapcsolatok okoznak.

A test nem eladható, ez meg teljes félreértés, pedig ezt harsogja a világ. Biztos, hogy senki se boldog, aki eladta a testét. Nem a társadalom megvetése miatt, biztos az is fáj, de egy mély, támogató, tisztelettel teli kapcsolatot, nem tud helyettesíteni egy pénzen vásárolt kapcsolat. Ha valakit megvettek, az megalázó, mert a tested öregszik, a lelked pedig kiürül és a végén marad a társas magány, ha nem egy bántalmazó kapcsolat, ami maga a pokol.

Ami még nagyon szomorú, hogy sokan csak egy kis szeretetmorzsáért odaadják a testüket, hogy csak egy percig érezzék a boldogságot és sajnos az egyperces boldogságokért, elpazarolják az életreszóló boldogságot.

Nekem volt egy trükköm, úgy kerestem az igazit, hogy elveim voltak, a rossz tapasztalatokból tanultam, voltak minimál elvárásaim: legyen helyes, vallásos neveltetésű, legyen munkája és az első randin el tudja képzelni, hogy lehet, hogy én leszek a felesége. Bevált. Érdemes szabályokat felállítani magadnak: ne legyenek túl szigorú szabályok, de túl engedékenyek se! Nézz körbe, hogy neked mi kell, húzzál határokat és abból ne engedj, de legyél nyitott, mert sajnos nem sétál be senki az ajtón, csak úgy!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2021. május 05. 10:31
A szándék biztos nemes volt, de az iromány semmitmondó lett...a teljesség igénye nélküli.
szürkemókus
2021. május 05. 07:42
"Olyan vallásos férfit keresek, aki példaértékűnek tartja, hogy nekem mással, másokkal volt már szexuális kapcsolatom, na persze mindenkinek nem adtam oda magam." Nekem ez hiteltelen.
szürkemókus
2021. május 04. 17:32
EZ NEM KERESZTÉNY ÁLLÁSPONT! Akkor mit jön a vallásos neveltetéssel?! Nem tudom, Fruzsina ezeket a "dolgozatokat" megrendelésre írja? Vagy saját belső indíttatásból?
nanemáne
2021. május 04. 13:30
/Nekem volt egy trükköm, úgy kerestem az igazit, hogy elveim voltak./ Téged szépséggel áldott meg a jó Isten. De mondd babám, mit csináljon az akihez nem volt ennyire kegyes ? Viszont az is nagyon szomorú, hogy elvekhez kötöd a szeretetet (szerelmet) . A saját elveidhez. Mi van a másikkal? A saját bevallásod szerint trükkökkel csaltad lépre. Tehát trükköztél, csaltál. Egy biztos ,nem lesz hosszú ez a kapcsolat. Aztán mindenki hibás lesz, csak te nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!