Az Ördög Ügyésze

2021. szeptember 05. 08:59

Az ügyészséget csak az izgatja, hogy ki is hogyan jutott hozzá az általa bizalmasnak, nagyon személyesnek tartott kalandozás képeihez.

2021. szeptember 05. 08:59
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Díszes levélben köszöntötte születésnapján Győr polgármestere elődjét, Borkai Zsoltot, ami nagyon rendes dolog a részéről. Igaz, hogy egy éve, az Indexnek nyilatkozva még úgy beszélt az egykori olimpiai bajnokról, hogy a yachton készült adriai szexvideóba és a korrupciós vádakba belebukó, politikussá avanzsált sportoló elintézte: Győrről a bűnös város képe alakuljon ki. Ez azonban – nyilván – nem lehet indoka annak, hogy megfeledkezzen születésnapjáról. De az is lehet, hogy mindez – ahogy fogalmazott – a liberalizmusából következik, noha erős keresztény-konzervatív értékrenddel rendelkezik; jelentsen ez bármit a mai Magyarországon.

Mindenesetre Dézsi Csaba András köszöntőjéből következtethetünk arra is, hogy az utód mára megbocsátott az elődnek; már sem a bacchanália, sem pedig a korrupciós ügyek nem zavarják, talán Győr városa is lekerült a bűn térképéről. Nagyjából úgy, ahogy az ügyészség is látja. A jelek szerint a vádat képviselő hatóságot is kevéssé érdekli, mi történt azon a bizonyos hajóúton, és milyen korrupciós ügyek ölelték körbe a Rába-parti várost. Az ügyészséget csak az izgatja, hogy ki is hogyan jutott hozzá az általa bizalmasnak, nagyon személyesnek tartott kalandozás képeihez. Így nagy erőkkel kutat az Ördög Ügyvédje után, sőt – állítása szerint – meg is találta; mit tesz Isten, egy ellenzéki politikus személyében.”

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2021. szeptember 06. 10:08
"Az Ördög Ügyésze" Mondja az Ördög Firkásza...
Akitlosz
2021. szeptember 05. 22:03
Győrben az 1990-es évek eleje óta jelen van a korrupció. Nem jellemző, hogy politikus belebuknának, annál jóval ügyesebben intézik.
Akitlosz
2021. szeptember 05. 22:01
Borkai Zsolt sokat tett azért, hogy Dézsi Csaba András Győr polgármestere lehessen. Ha nem bukott volna le és meg Borkai, akkor még mindig ő lenne a polgármester és Dézsi Csaba Andrásból nem lett volna polgármester. Dézsi Csaba András tehát jól járt az üggyel. Így meg nem nehéz megbocsátani. A hivatalban lévő politikusokat szokták kritizálni, a leváltott, visszavonult politikusokat már inkább csak méltatni. Ez ősi politikusi szokás. :-)
pemete jakab
2021. szeptember 05. 21:25
"Az ügyészséget csak az izgatja, hogy ki is hogyan jutott hozzá az általa bizalmasnak, nagyon személyesnek tartott kalandozás képeihez." A magyar jogszolgáltatás képlete: nem az a fontos, hogy ki késelt meg valakit (már ha az illető ami emberünk), hanem hogy kitől vette kést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!