Három kulcskérdés Márki-Zay személye, politikája körül

2022. február 10. 18:02

Mindhárom ügy sorsdöntő lesz két hónap múlva.

2022. február 10. 18:02
null
Szentesi Zöldi László
Facebook

„Három kulcskérdés Márki-Zay személye, politikája körül. Ezekre talán még a saját emberei sem figyeltek fel, pedig mindhárom ügy sorsdöntő lesz két hónap múlva.

1. Az ellenzéknek több százezer új szavazóra van szüksége a győzelemre, a saját tábor nem elég. Márki-Zayt azért választották ki, mert a jobboldali, vidéki, nagycsaládos, keresztény mázzal alkalmasnak tartották, hogy a Fidesztől hódítson el jobboldaliakat. Csakhogy MZP mást sem tesz, mint azokat sértegeti, ostobázza hetek óta, akiknek a szavazatára számít (vidékiek, nyugdíjasok, fideszesek...), nem csoda, hogy minden felmérés azt bizonyítja, nincs elmozdulás felé a jobboldali táborból. Hatalmas baklövés.

2. MZP Hódmezővásárhelyen úgy győzött, hogy teljes erőből belerúgott a helyi jobboldalba, nekik ment minden eszközzel, beszélt, okított, vádaskodott – sikerült is lebontania Szántó Kovács János népével, utódaival a helyi nemzeti túlsúlyt. Kormányfőjelölti megválasztásakor MZP azt gondolta, ugyanez a szókimondó, vad stratégia országosan is sikeres lehet. Hatalmas tévedés: itt nem városi választásról van szó, ahány hülyeség, demagógia elhangzott az elmúlt két hónapban, annyi koporsószeget vert be a saját koporsójába. Mindenki számára kiderült, hogy éretlen a feladatra. Egyszerű vidéki polgármester, akinek nagyon sokat kellene még tanulnia, de nem lesz már rá ideje. Egy dolgot tud: szidalmazni, támadni, vádaskodni – ez nem elég ezúttal, hiszen neki új szavazókat is hoznia kellene. Így nem tud.

3. Az a tény, hogy nem tudja, nem is próbálja elrendezni viszonyát ellenzéki vetélytársaival, még a saját hívei számára is azt bizonyítja, hogy megválasztása esetén nem lesz együttműködő, nehéz lesz vele kormányozni. Óriási hiba, immáron harmadszor: az ellenzék legnagyobb önsztorija az »összefogás«, kormányfőjelöltjük ezt bombázza szét minden egyes nap azzal, hogy nem mutatkozik az ellenzéki pártvezetőkkel, nem játszik rá – a valójában nem létező – egységre.

Három óriási tévedés, mindháromnak döntő szerepe lesz a választáson. Ha korrigálnak is valamennyit a hülyeségeiből szerényebb nyilatkozatokkal, ha visszafogják is némileg tanácsadókkal, ezek olyan súlyú hibák, amelyek rávetülnek a kampányára.”

Nyitókép: Szentesi Zöldi László Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie Pantuso
2022. február 11. 12:37
Nem lennék ennyire elbizakodva Földi úr. Szerintem MakiZay előadása csak figyelemelterelés. Ki van zárva, hogy politikus aki miniszterelnöki székre pályázik ennyi hülyeséget/hibát összehozrdon véletlenül. Ugyanakkor nézzük meg hogy a háttérben úgy lapítanak Fletóék, Dobrevvel hogy az nem igaz. Hangjukat nem lehet hallani mióta ez az istenbarma elkezdett mindenkit sértegetni. PEDÍG KAMPÁNY VAN! Nem lehet akkor még hallani a hazaáruló Cseh Katkát, Donáthhal, de Fegyőr se mutatkozik. Higyje el ezek belátták, hogy itt ma magyarországon ők hivatalosan, demokratikus választásokon nem nyerhetnek ezért nem lennék meglepődve, ha ők az erőszakos kormánydöntést készítenék elő NGO-kkal, Antifákkal, az utcán nagy balhé közepedte.
kispufi
2022. február 11. 08:57
Mérleget vonni két hónap múlva kell. Szentesi Zöld is átment előre triumfálóba. Rohadtul dühít sajátjaink farkasvaksága, elbizakodottsága. Hogy MZP egy ösztönből csaholó veszett kutya nemhogy stratégia, de pillanatnyi taktika nélkül is, az számunkra itt egyértelmű, de hogy az orráig se látó prolira milyen hatást gyakorol, azt Vásárhelyen se látta előre senki, hiába itt az utólagos okoskodás, úgyhogy egyáltalán nem tudhatjuk, hogy mit vált ki országosan is belőlük ez a faszkalap, vagy ha nem ő, hát a napi ámokfutásait elhallgató, Fidesz-becsmérlő RTL-ATV tengely.
Lajoss
2022. február 11. 08:15
A felcsúti tolvajkirály,vagy Európa,ez a kérdés!
Megtalálta
2022. február 10. 21:37
" kormányfőjelöltjük ezt bombázza szét minden egyes nap azzal, hogy nem mutatkozik az ellenzéki pártvezetőkkel, nem játszik rá – a valójában nem létező – egységre. " Szerintem nem MZP nem akar mutatkozni az ellenzéki pártvezetőkkel, hanem az ellenzéki pártvezetők nem akarnak együtt mutatkozni MZP-vel. Semelyikőjük nem szokta kommentálni MZP szövegeit, ügyelnek arra, hogy távol tartsák maguktól azokat a témákat, amikről MZP beszél. Fideszeznek, diktatúráznak, korruptoznak, ahogy azt az elmúlt évben tették, MZP-t meg csak akkor említik meg, ha muszáj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!