A világ legnagyobb problémája: túl kevés parazita férget neveznek el nőkről

2022. május 13. 12:04

Apropó: mikor házasodhatnak a nem heteró paraziták?

2022. május 13. 12:04
null
Kontra
Facebook

„Számtalan megoldatlan problémával küszködik a világ, elég csak a rekordmagas inflációra, az orosz-ukrán háborúra, az ezzel összefüggésben álló energiahiányra, a koronavírus-járványra és annak negatív utóhatásaira gondolni. Egy új-zélandi kutatócsoport szerint még sem ezek jelentik az igazi problémát, hanem a genderkérdések, mégpedig a paraziták világában!

Robert Poulin parazitológus által vezetett csoport 2000 és 2020 között nyolc tudományos folyóiratot vizsgált meg, ezen időszak alatt 2900 új fajt fedeztek fel. Az új-zélandi szakértők kifogásolták, hogy »mindössze« 111-et neveztek el a női tudósokról. Azon 71 tudós közül, akiknek kettő vagy több faj latin megnevezésében szerepelt a neve, nyolc volt nő.

»A kitűnő tudósokról elnevezett fajok között következetes nemi elfogultságot találtunk, mivel a férfi tudósokat aránytalanul gyakrabban örökítették meg így, mint a női tudósokat« – olvasható a tanulmányban, amely arról is írt, hogy a »nemi elfogultság két évtized alatt sem szűnt meg«.

Csak remélni tudjuk, hogy nemsokára felvetődik a nemváltó, illetve a »non gender conform« paraziták problematikája is.

Amúgy, ha már annyire progresszív a (parazita) kutatótársadalom, akkor mégis miért nem adtak gendersemleges neveket az általuk beazonosított élősködőknek, hogy ne merüljön fel a »nemi elfogultság« vádja? A megoldás tehát végtelenül egyszerű. Apropó: mikor házasodhatnak a nem heteró paraziták? Ez valóban húsbavágó kérdés a XXI. században!”

Nyitókép: Kateryna Kon / Science Photo Libra / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apika2
2022. május 13. 19:22
Én szeretem a nőket. Tisztelem, becsülöm őket, és a környezetemben csupa ilyen embert ismerek. Feleségem, lányaim, sógornőim, unokahúgaim szerintem jól érzik magukat a bőrükben férfitársaik mellett. Jelzem, nem a holdon lakunk. Mondjuk egyik se jobbikos munkahelyen dolgozik, ez igaz... Nálunk nem várná meg egyikünk se, hogy választások legyenek, hogy elégtételt vegyen egy tetűn...
Dr. Greta Grünberg
2022. május 13. 16:41
Sajnos a férgek eleve fallikomimetikus lények :(
kaffogó hebrencs
2022. május 13. 15:07
Ez a kérdés engem is feszít, a patriarchális heteronomratív társadalom alapvetően gonosz viláéglátását pillantom meg a tényben.
Halder
2022. május 13. 13:09
Hmm "parazita férgeknek" nevezek majd egy nőt a munkahelyen. dk-s aktivista. Majd erre az írásra hivatkozok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!