Politikai terméknek jó a vármegyebérlet, de fogja valaki használni?

2023. február 26. 18:22

A mostani vasúti bérletesek kevesebb, mint negyede utazik a saját megyéjén kívülre, vagyis a döntő többségnek jó lesz az új megyei bérlet.

2023. február 26. 18:22
null
Sztojcsev Iván
Sztojcsev Iván
HVG

„És még csak azt sem lehet mondani, hogy egy ilyen ötlet nagyon bonyolult átállást jelentene. A tömegközlekedésben már most is szinte minden árazást kilométeralapon számolnak ki, így szabják meg a havibérletek árait is.

Nem lehet itt megúszni a gondolatot: politikai terméknek sem utolsó a vármegyebérlet – végre bevezethetnek valamit, amiben ott van a vármegye szó, és valami jó dolgot jelent, hátha az ország nem fideszes néhány millió lakója sem röhejesnek vagy cikinek érzi majd. Egyelőre nem készült nyilvános kutatás arról, hogy a vármegye mint brand mennyire elfogadott, úgyhogy ez csak egy tipp marad.

(...)

Hosszú távon pedig az is izgalmas kérdés lesz, hogy az új kedvezményekkel sikerül-e elég embert átcsábítani, hogy autó helyet a vonatot használják az ingázásra. A főváros közvetlen közelében tűnik kisebbnek erre az esély, de Vác, Monor, vagy épp a Tápió-vidék környékéről már annyira olcsón be lehet majd így járni Budapestre, hogy arra talán már többen elgondolkozhatnak, tényleg a benzinre akarnak-e még több pénzt költeni. Persze eddig azt láttuk, hogy a 600 forint fölötti benzinár sem volt igazán visszatartó erejű a legtöbbeknek.”

 Nyitókép: MTI/Nyikos Péter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2023. március 07. 14:04
Gorcsev Iván.
csulak
2023. február 27. 14:20
csak a magyarok fogjak elvezni a hasznat, elvtars !
Jose
2023. február 27. 09:32
Annyira érződik ezen a faszfej cikkírón, hogy mennyire erőlködik, hogy valami olyat hozzon ki a témából, ami kellemetlen lehet OV-nek, amivel támadni tudja, hogy az már a röhejesen is túl van. És még csodálkoznak a komcsilibsi köcsögök, hogy gyűlöljük őket... Nahát! Múltkor szóba került egy libsi ismerősömmel folytatott beszélgetésben, a debreceni akkugyár. Elmondta, hogy egy autós szakértő szerint nincs semmi gond a vízzel és ő is úgy gondolja. Mire én megkérdeztem, hogy akkó mér ezzel támad a baloldal, mér nem a zajjal, bűzzel, stb. Aszongya: mer hülyék. Tehát még véletlenül se jutott arra a következtetésre, hogy azé, mer mocskos komcsi hazug banda. Na de ha meg hülyék, akkor jó lenne, ha ők vezetnék az országot? Patt.
llni55
2023. február 27. 08:43
Az MTK tábor alakja ez a kis szerencsétlen, Jámborral együtt látni gyakran őket. Minden szél abból a kék-fehér bolond lyukból fúj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!