Lelkeket akkor lehet megérinteni, ha őszintén szólsz

2023. április 26. 21:35

Amikor megérint Isten, és te végre észreveszed, nem lesz annál nagyobb kapaszkodó az életedben. Interjú.

2023. április 26. 21:35
null
Rúzsa Magdolna
Magyar Kurír

„A dal eléneklésekor a videoklipben hármasikreket hordott a szíve alatt, akik azóta megszülettek, elnyerték a keresztséget. A refrénben azt énekli: „»Porta me Domine«, azaz »Hordozz engem, Uram«. Hogyan éli meg a mindennapjaiban, hogy a Jóisten a tenyerén hordozza Önt, a családját, az emberiséget?
Amikor megérint Isten, és te végre észreveszed, nem lesz annál nagyobb kapaszkodó az életedben. Amikor érzed a tanítást, amit nap mint nap küld feléd. Amikor olyan mélyen hiszel, hogy szinte beszélgetsz Istennel, tudod, hogy nyílik meg a lelked felé bármikor, akkor megérzed, mit jelent a tenyerében ülni, és rábízni magad, akkor elszállnak a félelmek, és csak hagyod a dolgokat haladni az útjukon, ahogy a folyó halad a mederben. Ennél nagyobb biztonság és áldás nem nagyon van.
Minden este lefekvés előtt felidézem a legszebb perceket a napomból, ha rossz napom volt, akkor megkeresem benne az erőt vagy a tanítást, és hálát adok.

Hogyan készül a Ferenc pápával való találkozásra? Ha lesz rá alkalma, mit szeretne megosztani vele?
Erre nem igazán tudok készülni, szerintem nem lehet. Elég, ha az ember örül úgy igazán a teljes lényével. Csupán mélységes tiszteletemet fejezném ki a Szentatya felé.

Ferenc pápa apostoli látogatásának a hivatalos dala és mottója is arra hív bennünket, hogy Krisztus a jövőnk. Hogy látja, hogyan tudja munkássága révén, a zene nyelvén ezt a reményt közvetíteni az Istenhez közelebb és távolabb lévőkhöz?
Minden koncertemen beszélek Istenről és a hitemről, néha burkoltabban fogalmazok, néha nagyon egyértelműen. Dalokat írok Istenről, vagy neki. Megszólítom, mert szerintem sokan nem merik ezt megtenni. Pedig Ő várja, hogy megszólítsuk, válaszoljunk neki.
Lelkeket akkor lehet megérinteni, ha őszintén szólsz.
Mindig elmondom, se nem vagyok szent, se angyal, de igyekszem a magam hibáival, mindennapi dolgaival is jobb emberré válni és azt az utat választani, ami nem hagyja, hogy begyaluljon az a világ, ami az istentelenség felé vinne.”

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

***

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Okos Tojás
2023. április 27. 14:31
Mindig meg tud könnyeztetni valamelyik dalával. A trollokkal meg nem kell foglalkozni.
csúti törpe
2023. április 27. 12:14
ertettuk, vallasserult elmebeteg. lepjunk tovabb.
Suge
2023. április 27. 11:53
Lakat1983 Nem hiszem hogy jogod volna megkérdőjelezni bárkinek is a hitét hisz nem látsz a lelkébe. Hívőnek vallod magad de azért ismeretlenül is elítélsz bárkik és megmondod miben és mennyire hisz.......
Lakat1983
2023. április 27. 09:45
Hívő vagyok, ezért az ilyen Magdi-féle neofitáknak azt se hiszem el, amit kérdeznek. Hitt ez már mindenben, az ufóktól a koboldokig. Ha esetleg nem szavakban, hanem igazából megtalálta Istent, akkor elnézést kérek! De ez igen kevéssé valószínű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!