Fico: Magyarország és Bulgária hazudott

2009. december 10. 09:12

Szlovéniában lesz együttműködési ügynökségük székhelye, holott a két ország Szlovákiának ígérte támogatását.

2009. december 10. 09:12

A szlovák kormányfő szerint Magyarország és Bulgária megszegte korábbi ígéretét, mert nem támogatta, hogy Szlovákiában legyen az Európai Energiaszabályozói Együttműködési Ügynökség (ACER) székhelye. Robert Fico erről szerdán Pozsonyban beszélt annak kapcsán, hogy az Európai Unió tagállamainak energiaügyi miniszterei vasárnapi döntése alapján nem Pozsonyban, hanem Ljubljanában lesz az ACER székhelye. Fico szerint Budapest és Szófia is egy korábbi találkozón megígérte, hogy Pozsonyt fogja támogatni, de nem tartotta be szavát.

"Ha valamire kezet adok, akkor annak érvényesnek kell lennie. Ha a magyarok és bolgárok megígérték nekem, hogy a támogatásukat megkapjuk, de azt mégsem adták meg, akkor meg kell kérdezni, mi volt a döntésük oka?" - tette fel a kérdést Fico. Mindezek ellenére a kormányfőnek meggyőződése, hogy Szlovákia így is tisztességesen helytállt a versenyben. Leszögezte: Pozsony a döntést elfogadja.

"Ez történt, és mi elfogadjuk. Gratulálunk Szlovéniának, és bízunk benne, hogy az intézmény tevékenysége Szlovákiának is hasznára is válik"  - jelentette ki a szlovák miniszterelnök. Szlovéniát a végső szavazáson 15, míg Szlovákiát 11 tagállam támogatta. Svédország mint az EU soros elnöke nem szavazott. (MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2009. december 10. 10:45
Egyébként meg bagoly mondja verébnek...
Bajresz
2009. december 10. 10:25
Hogy ezek a szocik mit meg nem ígérnek (bár én nem emlékszek semmi hasonlóra)... de a Fico se semmi, hogy még hisz nekik : )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!