Együttműködik Budapest és Sanghaj

2012. augusztus 06. 13:31

Tarlós István főpolgármester még júniusban látogatott el Pekingbe, ahol testvérvárosi megállapodást kötött a kínai fővárossal Budapest. Hétfőn együttműködési megállapodást kötött Budapest és a kelet-kínai Sanghaj.

2012. augusztus 06. 13:31

Együttműködési megállapodást kötött Budapest és a kelet-kínai Sanghaj, a dokumentumot Szentes Tamás főpolgármester-helyettes és Li Hszi (Li Xi) miniszter-helyettes írta alá hétfőn Budapesten – közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. Tarlós István főpolgármester júniusban látogatott el Pekingbe, ahol testvérvárosi megállapodást kötött a kínai fővárossal Budapest. A főpolgármester akkor Sanghajba is ellátogatott és együttműködés kialakításában állapodott meg a kelet-kínai metropolisz vezetőivel. A tárgyalások eredményeként érkezett a sanghaji delegáció Budapestre, Li Hszi miniszter-helyettest Szentes Tamás főpolgármester-helyettes fogadta.

Az együttműködési megállapodás mindenekelőtt kulturális és oktatási területre terjed ki, a jövőben szorosabban működnek együtt a két város fesztiváljai, így a Sanghaji Nemzetközi Művészeti Fesztivál és a Budapesti Művészeti Fesztivál. Ezen kívül a megállapodás a kétoldalú turizmus fejlesztését irányozza elő, valamint a felsőoktatás terén erősíti a kapcsolatokat. Ez utóbbi kiemelten a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a sanghaji Tungcsi (Tongji) Egyetem közötti szorosabb együttműködést jelenti, elsődleges szerepet szánva a környezetvédelmi kérdésekben való fokozottabb kooperációnak.

A Tungcsi Egyetemen jelenleg is vannak magyar hallgatók és oktatók is, a jövőben lehetővé válik majd ennek kölcsönössé tétele, továbbá a kutatási és tudományos téren való együttműködés erősítése.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
keszi
2012. augusztus 07. 17:08
Na végre! Mióta vártam már egy ilyen jó kis együttműködési megállapodásra!
nick89
2012. augusztus 06. 21:52
....................................................................................................................................................................................................!!!!!!!! http://www.harommajom.hu
Királyvizet Károlyira
2012. augusztus 06. 15:28
látom elsőre idegyűlt a sok szemforgató szar ballibsi
liberálzöld.
2012. augusztus 06. 15:19
Csak a partnerkapcsolatokkal vigyázzunk! Ne hogy bele menjünk egy 50 - 50% os csereüdülésbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!