Kökény: A Fidesz megint a gazdagoknak kedvezne

2012. szeptember 28. 11:11

A szocialisták szerint a Fidesz ismét a gazdagoknak kedvezne, ha plafont vezetnének be az egészségbiztosítási járulékfizetésre – hangsúlyozta az MSZP Egészségpolitikai Tanácsadó Testületének elnöke pénteki közleményében.

2012. szeptember 28. 11:11

Kökény Mihály szerint a lépés azt jelentené, hogy a tehetős emberek bizonyos jövedelemszint felett már nem vennének részt a közteherviselésben, de egészségromlás esetén korlát nélkül lennének jogosultak akár a legköltségesebb ellátásokra is. Az MSZP szakpolitikusa úgy véli, a Fidesz ezzel ismét megmutatja valódi arcát, és többek között az egykulcsos személyi jövedelemadó után újabb gesztust tesz a gazdagoknak, felrúgja a szolidaritás elvét. A volt egészségügyi miniszter szerint a terv megvalósításával az Orbán-kormány tízmilliárdokat vonhat ki az egészségügyből.

A Népszabadság csütörtökön írt arról, hogy a nyugdíjbiztosítási járulékhoz hasonlóan az egészségbiztosítási járulékfizetésre is plafont állítana be a kormány, a terv még nem végleges, így nem tudni, hol húznák meg a határt. A lap szerint nehéz felmérni, hogy ezáltal mekkora bevételtől esik el a társadalombiztosítás, az biztos, hogy ha bevezetnék a plafont az egészségbiztosításban, akkor ez első lépésben ugyan néhány tízmilliárd forinttal megrövidítené a tb-kasszát, ám a változó jogszabályi környezet hazacsalogathat olyan pénzeket, amelyek eddig nem jelentek meg a kasszában. A lap által megkérdezett szakértők mindegyike üdvözölte az ötletet, megjegyezve, hogy a táppénzfizetés is maximalizált, vagyis a plafon beépítése az egészségbiztosításba egyáltalán nem rendkívüli.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a púpos
2012. szeptember 28. 14:00
Szegény Misike!! Ő is csirkefarhátot zabál kaviárral!!
Antigoné
2012. szeptember 28. 13:13
Úgy meghatódom, amikor a szocik elkezdik óvni a szegényeket, pedig Medgyesy óta tudjuk: ők szegénységpártiak.(Nem szegénypártiak)
kjkj945
2012. szeptember 28. 11:39
Mikor érik meg ez a kökény? Ők kinek kedveztek az emuuuut 67 évben?
freehckr
2012. szeptember 28. 11:32
Suttyó prolik... Kökény elvtárs hova fekteti be a pénzét, oda ahonnan sosem látja viszont, vagy oda ahonnan valamiféle hasznot is remél?! Na ezért nincs olyan adórendszer ami a szegényeknek kedvezne, sem egy-, sem többkulcsos. Nincs ilyen, ezt értsétek meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!