Nem támogatja a 2013-es költségvetést a Jobbik

2012. december 11. 10:38

Jogalkotási, gazdaságpolitikai és morális okokból sem támogatja a radikális párt a 2013-as költségvetést.

2012. december 11. 10:38

A Jobbik jogalkotási, gazdaságpolitikai és morális okokból sem támogatja a 2013-as költségvetést – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Nyikos László. A költségvetési bizottság jobbikos elnöke ismertette: pártja elutasítja azt az eljárási gyakorlatot, hogy a kormány zárószavazás előtti módosító indítvánnyal egy héttel a zárószavazás előtt több mint 800 milliárd forintot „mozgatott meg” a jövő évi büdzsén belül és módosította a sarokszámokat is.

A Jobbik emellett bírálja, hogy a 2013-as költségvetés hatására csökken a fogyasztás és az egy főre jutó GDP, valamint a gazdasági növekedés is háttérbe szorul, mert a kormány semmi mással nem törődik, csak a hiány csökkentésével. Nyikos László szerint ez az egyoldalú gazdaságpolitika a lakosság széles tömegeit hozza majd egyre nehezebb helyzetbe.

Végül az ellenzéki párt morális okokból sem támogatja a költségvetést, mert álláspontjuk szerint most, amikor a társadalmi és földrajzi különbségek csak nőnek az országban, akkor az ország vezetőinek is „szerényebben, példamutatóbban” kellene bánnia a közpénzekkel.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProfWilliam
2012. december 11. 13:09
Egy ellenzéki párt nem támogatja a költségvetést. Micsoda váratlan újszerű hír!
Anonymtalan
2012. december 11. 12:27
Monjatok már egy költségvetést, amit az bármikori ellenzék támogatott.
Jaseroque
2012. december 11. 11:27
Nagy dolog. Majd a 2014-es költségvetés meg nem támogatja a jobbikot, aztán lesz csodálkozás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!