Tarlós: A dugódíjjal kapcsolatos helyzet ellentmondásos

2013. augusztus 30. 08:32

A főpolgármester a HírTV-ben a dugódíj mellett arról is beszélt, hogy a DK-soknak mindig az Ószövetségnél nyílik ki a Bibliája.

2013. augusztus 30. 08:32

Tarlós István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában csütörtök este arról beszélt: a behajtási díj fővárosi bevezetése jelenleg törvénysértő lenne. Jelezte ugyanakkor, hogy Demszky Gábor korábbi főpolgármester vállalta a dugódíjat a 4-es metró uniós támogatásának fejében.

A főpolgármester szerint „elég baj”, hogy ezt az ellentmondásos helyzetet meg kell oldani, de dolgoznak rajta, szakmai értelemben folyik a munka, ugyanakkor nem tud semmit kilátásba helyezni. Cinizmusnak nevezte, hogy vannak, akik gúnyolódnak a problémán, s kijelentette: ha az előző városvezetés nem hagyta volna itt ezt a helyzetet, akkor most nem kellene az uniónál „kuncsorogni”. A városvezető szólt arról is, hogy szakmai hibának tartja a gépjárműforgalom lassítását a fővárosban, ezért a közlekedési lámpák összehangolásának felgyorsítására kérte a Budapesti Közlekedési Központot.

A főpolgármester beszélt a hajléktalankérdésről is. Megfogalmazása szerint a „civil szervezetnek nevezett anarchistáknak” soha semmi bajuk nincs a kérdéssel, ha a hajléktalanok lakhatnak az aluljáróban, és elvégezhetik ott a biológiai szükségleteiket, de abban a pillanatban problémájuk van, ha a főváros elkezdi ezt kezelni. Mint mondta, az érintettek is elismerik, hogy a hajléktalanok fáznak és éheznek az aluljárókban, de csak azt a demagóg ötletet tartják megoldásnak, hogy utaljanak ki nekik lakást.

Tarlós István megjegyezte, hogy az előző városvezetés utolsó öt évében évente átlagosan három hajléktalan kapott lakást a pályázat útján kiutalt 3300-ból, a férőhelyek száma 340-nel bővült, s különböző kórházakban összesen 100 helyet kaptak. Ezzel szemben 2010 óta hétszázzal nőtt a munkásszállóknál színvonalasabb férőhelyek száma, egészségügyi központot hoztak létre, nőtt a biztonság. A főváros a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Belügyminisztériummal folytatja a programot, és visszaadja az eredeti funkcióinak az építményeket, műtárgyakat, közterületeket ‒ jelentette ki a főpolgármester.

Tarlós István a beszélgetés során kétszer is úgy utalt a Demokratikus Koalíció politikusaira, hogy azok a Bibliának csak az első felét, az Ószövetséget forgatják. „Az egy dolog, hogy nekik, ha fölcsapják időnként a Bibliát miért mindig az Ószövetségnél nyílik kizárólag ki, de most erről nem akarok semmit se mondani” ‒ idézte cikkében a Cink a főpolgármestert.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. szeptember 02. 07:53
kitiltani az összes autóst az Andrássyról :D igeeeeeeeeeeen _D
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 02. 07:50
Kedves Főpolgármester Úr! A vagdalkozó balliberális hablaty higgadt cáfolatára biztosan szükség van, de engem sokkal jobban érdekelnek a tények és a jövőbeni tervek, programok. Ha erről szól, akkor abban már eleve benne van az ostoba rágalmak leleplezése is. És a rövid idő alatt több információhoz jutok a TV előtt.
tabakur
2013. augusztus 30. 21:28
Tarlós papa azt a kislányt akit elgázoltál azzal elszámoltál e a lelkiismereteddel?
daniel1992
2013. augusztus 30. 17:06
Olyan buták vagytok, hogy össze vissza írogattok totál félreértett dolgokról... Tarlós csupán Gyurcsány 2005-ös emlékezetes beszédére utalt, amikor megváltótól kezdve mindenről hablatyolt :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!