Navracsics: Pál Béla kérjen bocsánatot!

2014. április 07. 12:58

A miniszterelnök-helyettes szerint hazug, Pál Béla (és az MSZP) személyes felelősséggel tartozik aljas és személyeskedő szórólapja miatt.

2014. április 07. 12:58

Bocsánatkérésre szólította fel Pál Béla MSZP-s politikust Navracsics Tibor hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján. Pál Béla és az MSZP kérjen nyilvánosan bocsánatot, amiért személyeskedő kampányt folytatott! – hangoztatta a miniszterelnök-helyettes, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként Veszprém megye 1-es választókörzetében az első helyen végzett az országgyűlési választáson. Hazug, aljas és személyeskedő szórólapja miatt Pál Béla személyes felelősséggel tartozik, ezért vele és az MSZP-vel semmilyen megállapodásról és együttműködésről nem lehet szó, amíg nyilvánosan bocsánatot nem kérnek – jelentette ki Navracsics Tibor a választási eredményeket értékelő tájékoztatóján a Fidesz-irodában. Hozzátette: Pál Béla nemcsak egy évtizedek óta tartó hagyományt – miszerint a különböző pártok jelöltjei nem személyeskednek a kampányban – szakított meg, hanem „behozta a gyűlöletkampányt Veszprémbe”.

 
A Navracsics Tibor által a sajtótájékoztatón bemutatott szórólapon – többek között – az áll, hogy Navracsics Tibor „elengedte a baltás gyilkost”, „tevékenyen részt vett a jogállam lerombolásában”, „kitüntetett egy nácit, a kuruc.info egyik szerzőjét. A politikus a kampányról azt mondta: más pártokkal szemben a Fidesz-KDNP nem országosan ismert emberekkel jelent meg, hanem a négy év alatt elvégzett munkáról beszélt, ami azért fontos, mert „úgy gondolom, hogy a magyar demokrácia egyik legsúlyosabb sebét 2006 őszén ejtették azzal, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésével megbomlott az a bizalmi viszony, amely a választópolgár, állampolgár és a politikus között fennáll”. Ezt a megrendült bizalmat Navracsics Tibor szerint csak folyamatos, aprólékos munkával lehet helyreállítani. Az országgyűlési választáson elért eredmények azt mutatják, hogy a bizalom választók és politikusok között újra épülőben van – tette hozzá.
 
A veszprémi eredmények az országosnál is jobbak – folytatta Navracsics Tibor, aki 47,1 százalékot ért el a vasárnap. Szerinte a három százalékos plusz, amivel az országos átlagot megelőzte, azt jelenti, hogy „sokan vannak olyanok a választókerületben, akik pártpolitikai alapon nem a Fidesz-KDNP-t választották volna, de értékelték azt a munkát, amit elvégeztem”. Hozzáfűzte: ez azt jelenti, hogy elérte a maga elé kitűzött célt, miszerint a választókörzetben nem pártpolitikát folytat, hanem lehetőség szerint mindent megtesz a térségért és az itt élőkért. A választókerületben Navracsics Tibor 21 403, Pál Béla, a baloldali összefogás jelöltje 12 622 szavazatot szerzett, Forgóné Kelemen Judit Andrea, a Jobbik jelöltje pedig 7525-öt. A második és harmadik helyen végzett jelölt szavazatai együttesen sem érik el az elsőét – mutatott rá Navracsics Tibor.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
di maggio
2014. április 07. 13:27
Ha az Mszp-nek van csöppnyi esze/ kérdéses/ Ron Werbert többé nem alkalmazza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!