Együtt-PM: Magyarország hamarosan az EU legszegényebb állama lesz

2014. augusztus 19. 16:26

Az Együtt-PM véleménye szerint Magyarország hamarosan az Európai Uniós legszegényebb állama lesz - közölte az MTI-vel az Eurostat adataira hivatkozva a szövetség társelnöke. Szabó Tímea azt írta, hogy politikusaik olyan javaslatokat nyújtanak be az Országgyűlésnek, amelyek a családok és a gyermekek szegénységét is csökkentik.

2014. augusztus 19. 16:26

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint a lakosság 33,5 százalékát, vagyis 3,3 millió embert veszélyeztet a szegénység és a társadalmi kirekesztettség, ami 100 ezer fővel magasabb a korábbi adatnál – hívja fel a figyelmet a független képviselő. Úgy fogalmaz: újra bebizonyosodott, hogy „Orbán Viktor munkaalapú társadalma nem életképes”, mert a teljes munkaidőben dolgozóknak már 5,4, a részmunkaidőben dolgozóknak pedig több, mint 16 százalékát veszélyezteti a szegénység és a társadalmi kirekesztettség.

Az Együtt-PM-hez tartozó képviselők egy átfogó törvényjavaslatot nyújtanak be az Országgyűlés elé, amelyek egy részét már korábban is beterjesztették, azonban a kormánypártok mindeddig nem támogatták azokat – jelenti ki. A javaslat többek között tizennyolc évre emelné a tankötelezettség korhatárát, lehetővé tenné, hogy utalványban fizessék ki a gyes-t, erősítené a nők munkajogi védelmét, elősegítené az atipikus munkavállalási formák terjedését, rögzítené a családi pótlék éves emelését és lehetővé tenné, hogy a gyermekvédelmi támogatásokat utalvány helyett készpénzben folyósítsák – sorolja elképzeléseiket.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. augusztus 20. 06:13
Együtt a Picsába Menni!
Peter8811
2014. augusztus 20. 06:10
Persze ehhez semmi köze a 65 éves zsidó uralomnak. Ők jót akartak csak a magyarok nem akarták.
hátakkor
2014. augusztus 20. 02:15
A Külön Pesti Müsor pár figurájának van egy elbújtatott PB elnöke, Lúdas Mutyis.Ha vhol ott van az az egyhavi bér és nyugdíj elvétele, vagyonadó az uzsora kamat mellé stb. Szegénység ügyben vele lenne érdemes beszélgetniük
USsange
2014. augusztus 19. 21:03
"Együtt-PM: Magyarország hamarosan az EU legszegényebb állama lesz" Mi van, szólt a klintonné, hogy bombázni fognak, mert Orbánra szavazott a nép?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!