Ponta pártja az RMDSZ nevében kampányol Johannis ellen

2014. november 12. 18:02

Kelemen Hunor és Markó Béla szerepelnek azokon az „RMDSZ nem szavaz Johanniszra” feliratú szórólapokon, amelyeket Maros, Hargita és Kovászna megyékben osztogattak. Az RMDSZ elhatárolódott az akciótól, a Transindex pedig megtudta, hogy Victor Ponta pártja, a PSD megbízásából terjesztették a szórólapokat.

2014. november 12. 18:02

A Transindex megtudta, hogy Victor Ponta pártja, a PSD megbízásából terjesztették azokat a szórólapokat, amelyekkel a Maros, Hargita és Kovászna megyei magyarokat arra akarták rávenni, hogy ne Ponta ellenfelére, Klaus Johannisra szavazzanak a román elnökválasztás vasárnapi második fordulójában.

A szórólapokon Kelemen Hunor és Markó Béla, az RMDSZ jelenlegi és volt elnöke szerepel, valamint az a rossz helyesírással írt szöveg, hogy „Az RMDSZ nem szavaz Johanniszra”. Az –a kampányszabályok ellenére – nem szerepel rajtuk, hogy ki a kiadó. Az RMDSZ elhatárolódott a szórólapoktól.

A Transindex birtokába jutott postai megrendelőcetliből kiderül, hogy a PSD adott megbízást a szórólapok terjesztésére és Bukarestben adta fel a megrendelést. A papírból az is látszik, hogy melyik városba hány darab szórólapot kell eljuttatni, és hogy azokat kifejezetten a magyarok körében kell terjeszteni.

A portál úgy tudja, hogy időközben leállították a szórólapozási akciót, amit a PSD egy lejárt, nyugdíjasoknak kézbesítendő szórólapok kihordására vonatkozó szerződés alapján rendelt meg.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grün
2014. november 12. 19:47
az igaz, hogy nagy hintapalinta az rmdsz, de a baloldali elkötelezettsége sohasem volt kérdéses, nincs min csodálkozni...
Maddox
2014. november 12. 18:56
Nekem tetszik a hír. Megmutatja, hogy nincs még egy ilyen cigányputri, mint Kleptrománia.
justiceforhungary
2014. november 12. 18:20
Nagyon helyes. A szászok románosították el Erdélyt. Mindig románpártiak voltak. Falvaik lakosságát nem kaszabolták le 1848 után a kóborló román seregek. Nagyszebenből a románság egyik bástyáját alakították ki Erdélyben.
Antigoné
2014. november 12. 18:09
Méghogy nem tudtak róla! Hiszi a piszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!