Megveszi, majd eladja az állam a Budapest Bankot

2014. december 04. 15:52

Csütörtökön aláírta a General Electric és a kormány a Budapest Bank adás-vételéről szóló szerződést. Varga Mihály közlése szerint az átadás-átvétel jövő év első félévének végére zárulhat le teljesen. A miniszter azt is elmondta: nem cél az állami tulajdon megtartása, egy-két éven belül magántulajdonba kerülhet a bank.

2014. december 04. 15:52

A magyar állam megveszi a Budapest Bankot, az eddigi tulajdonos GE és a magyar kormány az erről szóló előszerződést csütörtökön írta alá – jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő a csütörtöki a rendkívüli kormányszóvivői tájékoztatón

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ugyanitt elmondta: jövő év első félévének végére zárulhat le a Budapest Bank átadás-átvétele. A miniszter szerint a döntés a gazdasági szuverenitás visszaszerzését is jelenti. Ismertette: a most megkötött előszerződést követően készítik el a végleges értékelést és döntenek a finanszírozásról. A vevő a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. lesz, a fedezetet az MFB biztosítja.

A Budapest Bank jövőjéről ugyan csak később dönt a kormány, de hosszú távon nem cél az állami tulajdon megtartása, egy-két éven belül magántulajdonba kerülhet, akárcsak az MKB – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Hozzátette: a magyar bankrendszer most kezd a helyes tulajdonosi arányra beállni. Az MTI kérdésére azt válaszolta: 2010-ben a kormány célja az volt, hogy a bankszektorban a magyar tulajdon aránya elérje az 50 százalékot, ez a két bank – MKB, BB – megvásárlásával teljesült.

Varga Mihály a BB megvételétől a verseny erősödését, a szolgáltatás színvonalának emelkedését várja. A miniszter korainak tartotta annak megválaszolását, hogy összevonják-e a bankot az MKB-val.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoCsak
2014. december 05. 08:13
Drágán megvenni, olcsón eladni? Ki az a hülye aki ezt teszi a néppel?
Szabadon ébredők
2014. december 05. 02:30
Figyelemreméltó Dr Damm Andrea előadása Róla tudni kell hogy még fél-1 évvel ezelőttig is a "civil" CÖF egyik főmunkatársa, jogásza volt Most már átlát a szitán A KORMÁNY ÖRDÖGI TERVE! Videó alább! Dr. Damm Andrea: a Fidesz nem készül másra, minthogy államosítsa a devizahitelesek lakásait. Szabó József: Devizahitel – Hol az (i)gazság? című könyvének bemutatója – 2. rész http://www.civilkontroll.com/viszik-a-hazadat-nezd-hallgasd-add-tovabb
Szabadon ébredők
2014. december 05. 02:17
Lehet hogy ezt is andy zsajna, a pedofil kapja meg az 5 kaszinója mellé? orbánék már olyan szinten lopnak hogy a Cosa Nostra szakértőket küldött Magyarországra, tanulmányozni-ellesni a maffia módszereket
=nessuno=
2014. december 05. 00:29
Megy a haveroknak féláron...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!