Tállai: Gyökeresen átalakul az adózó és az adóhatóság kapcsolata

2016. május 05. 18:33

Az adóügyi államtitkár elmondta: az adózók jogai is bekerülnek majd a vonatkozó jogszabályba, illetve egyszerűbbé és gyorsabbá válik majd az adóhatósággal való kapcsolattartás.

2016. május 05. 18:33

Gyökeresen átalakul az adózó és az adóhatóság kapcsolata, az erről szóló jogszabály ősszel kerül az Országgyűlés elé – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben. 

A jogszabályba bekerülnek az adózó jogai, az adóhatósággal való kapcsolattartás egyszerűbbé és gyorsabbá tétele, és az adminisztrációs terhek csökkentése – jelezte Tállai András a feketegazdaság kifehérítésének magyar gyakorlatáról a Debreceni Egyetemen tartott előadásában. Ugyanakkor a „géppuskásokat mesterlövészek váltják fel”, vagyis célzottan az adócsalókat ellenőrzik fokozottan, az adóhatósági erőket oda csoportosítják, ahol csalnak – jegyezte meg.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvidrigajlov
2016. május 06. 06:59
Jaj, a géppuskás és mesterlövészes hasonlat nagyon gáz. Merthogy manapság a NAV-osok az adóeljárásban még a tanúra is fegyveressel támadnak. Mert az van nekik kiadva, hogy félni kell az állampolgártól, hisz a múltkor is egy elmebeteg megszúrt egy adóhivatalnokot. Ezért aztán hú, de nagyon kell, hogy fegyveresen rohangáljanak ezek a tetük. Én egy olyan adóeljárási törvényt látnék szívesen, ahol az állampolgár joga, hogy a NAV ellenőrrel szemben felfegyverkezve is felléphessen, ha az túllépi a hatáskörét, vagy egyébként inkorrekt, tisztességtelen, vagy csak szimplán geci. Na ehhez mit szólnának? Ugyanezt parkolóellenőrökre, kerékbilincselőkre, közterület felügyelőkre, bokorban radarozó zsernyákokra. Szívlapát, csákány! Hajrá magyarok!
brekker
2016. május 05. 22:28
Az igazán gyökeres az lenne, ha ezentúl a hivatal fizetne az adózóknak, így május tájban pedig elküldené az elszámolást és az elmaradt pénzt.
liberálzöld.
2016. május 05. 21:16
Előbb büntetnek, s csak aztán jön a vizsgálat. "Gyökeresen átalakul az adózó és az adóhatóság kapcsolata"
Akitlosz
2016. május 05. 19:57
No és mi lesz a söröspoháralátét méretű adóbevallással? Pedig meg lehetne csinálni, az állami pénzjegynyomdában tudnak mikroírással nyomtatni. Ez a szemüveg és a nagyítóipart is fellendítené.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!