Hatszáz új elektromos töltőállomás épül

2018. július 24. 11:10

Hamarosan megháromszorozódik a töltőállomások száma.

2018. július 24. 11:10

Az elmúlt időszak kormányzati intézkedéseinek köszönhetően az idén 600 új, elektromos autókhoz szükséges töltőállomás építése van folyamatban  – mondta Ungár János, a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán. Elmondta: jelenleg 300 töltőállomás működik az országban, ahol az elektromos autóval rendelkezők feltölthetik járműveiket. A szövetség elnöke szerint ma egy elektromos gépjármű, teljesen feltöltött állapotban átlagosan 200-250 kilométert tud megtenni.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. július 24. 21:28
Gyökeresen elhibázott a csapásirány. Rengeteg felesleges töltőállomás, a töltés sok időbe kerül és így is csak 200-250 km a hatótávolság dög nehéz és jó drága akkumulátorokkal amelyek cipelése további felesleges elpazarolt energiába kerül. Nem lenne jobb, ha az akkumulátor olcsó és könnyű lenne, így kevesebbet fogyasztanának az olcsóbbá váló autók, az akkumulátor töltése nem kerülne időbe, az autók hatótávolsága pedig gyakorlatilag végtelen lenne? A megoldás már régen működik máshol. Nem bonyolult. Csak egy elektromos vezetéket kell beépíteni az utakba 10 cm-rel az aszfalt alá és az autók menet közben töltik magukat a már régóta működő vezetékmentes módszerrel. És ennyi. De nem, inkább töltőhálózat, nehéz és drága akkumulátorok és egy halom idő, míg feltölti az akkumulátort és így is alig jut el az autó valameddig, nem ajánlott vele messzire menni.
Zsolt75
2018. július 24. 12:01
Csak bele kell húzni a paksi építkezésbe...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!