A magyar delegációval érintkezők mindegyikének negatív a tesztje Kambodzsában

2020. november 05. 07:30

Legkevesebb 628 embert teszteltek koronavírusra.

2020. november 05. 07:30

Kambodzsában legkevesebb 628 olyan embert teszteltek koronavírusra, aki közvetlenül érintkezett az országba látogató, később fertőzöttnek bizonyuló magyar külgazdasági és külügyminiszter vezette delegációval, eddig egyikük esetében sem mutatták ki a fertőzést – jelentette a helyi média csütörtökön az egészségügyi minisztérium közleményére hivatkozva.

A délkelet-ázsiai országot eddig szerencsésen elkerülte a koronavírus-járvány, a hatóságok egyetlen halálos áldozatot sem regisztráltak, mindössze 292 fertőzöttet, akik közül 286-an már teljesen felépültek. Szijjártó Péter keddi egynapos kambodzsai látogatásán több vezető kormányzati tisztségviselővel is tárgyalt, akik elővigyázatosságból karanténba vonultak, miután a magyar miniszternek ázsiai útja következő állomásán, Bangkokban pozitív lett a koronavírus-tesztje.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. november 06. 10:28
Az biztos, hogy nem kormányzati géppel jött haza. Ez egy bérelhető privát jet, ott a Vistajet logó a bejárat mellett. A kép a thai médiából, mellesleg a thai egészségügyi minisztérium készítette a fotót, elhiheti bárki, őket nem érdekli a magyar politikai helyzet.
llnnhegyi
2020. november 05. 11:20
Virtuális fertőzés volt,a thaiföldi emberek rendezték hogy a nagyvilág előtt bizonyithassák : szemük a pályán van.. Szijjártó Péter külügyminiszter úr, ártatlan a " mókától/ vírustól " is!
llnnhegyi
2020. november 05. 11:20
Virtuális fertőzés volt,a thaiföldi emberek rendezték hogy a nagyvilág előtt bizonyithassák : szemük a pályán van.. Szijjártó Péter külügyminiszter úr, ártatlan a " mókától/ vírustól " is!
Menhetten
2020. november 05. 08:58
Egy kis kiegészítés a hírhez, thai és kambodzsai források alapján: Thai nyelvű hírek szerint 13 fős delegáció élén érkezett a magyar külügyminiszter Thaiföldre, egyedül az ő tesztje lett pozitív, a maradék 12 főé negatív. Jelenleg a visszatérés előkészítése folyik, két géppel fognak hazarepülni, a szükséges elkülönítés miatt. Hangsúlyozom, mindez a thai nyelvű hírekben van. Kambodzsából érkezett Szijjártó Péter, ahol egy napos látogatáson volt, a legfrissebb hírek szerint pedig a fél kambodzsai kormány most önkéntes karanténba megy, legalábbis mindenki, aki találkozott a magyar külügyminiszterrel, többek között Hun Sen, Kambodzsa miniszterelnöke is. A kambodzsai vizit apropója, hogy a Hanoi magyar nagykövetség nyitott egy irodát a kambodzsai fővárosban. Egyébként a bangkoki átrepülés előtt tesztelték a teljes delegációt, Kambodzsában mindenkinek a tesztje negatív lett. Thai hírekben egyébként főleg azt emelik ki, hogy mennyire biztonságos Thaiföld és a helyi rendszer, a thaiokat pedig nyugtatják, hogy végig karanténban voltak a magyar vendégek és nem kerültek érintkezésbe igazából senkivel sem. A reptéri képen is látszik, hogy a helyi kíséret minden tagja védőöltözetben van. A kórházban is elkülönítő szobában volt, ahol a speciális légnyomás is gondoskodott arról, ne kerülhessen ki fertőző vírus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!