A Momentum két tagja a rendőrségen kezdte a pénteket járdafestés miatt

2021. március 12. 12:28

Harmincezres kárt okoztak az aktivisták, a párt szerint azonban csak vegzálják őket és nem hagyják, hogy megnyilvánuljanak.

2021. március 12. 12:28
null

A párt két tagja a rendőrségen kezdte a pénteket, ahol kiderült, hogy nem olcsó mulatság eltávolítani a betonról a festéket – írja a HVG. A momentumosok szerint csak vegzálják őket. A portál megírta, hogy péntek reggel a IX. kerületi rendőrkapitányságon volt jelenése Orosz Annának, a Momentum Mozgalom alelnökének és a párt elnökségi tagjának, Tóth Endrének, mert ők is részt vettek abban az akcióban, amelyben másodszor is jachtparkolót festettek fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium épülete elé.

Hozzátették: a Momentum ifitagozata első alkalommal tavaly nyáron rajzolta fel egy jacht képét a tárca épületének parkolójába, utalva Szijjártó Péter nyaralására. A momentumosok szabálysértés elkövetése miatt kaptak idézést, most tartották a meghallgatásukat, mindketten vallomást tettek – mondták el a Facebookra feltöltött videójukban.

„Igazából az a kérdés, miért szabálysértés, ha valaki kifejezi politikai véleményét. Miért szabálysértés, ha egy vízbázisú festékkel felfestünk egy ábrát a külügyminisztérium elé?” – tette fel a kérdést Tóth, aki szerint az ábra eltávolítási költségére 30 ezer forintos keretet adtak meg, ami szintén arra utal, hogy hatósági vegzálásról van szó, és el akarják tántorítani a fiatalokat és ellenzékieket attól, hogy megnyilvánuljanak. Úgy tűnik, a momentumosok jobban tudják, mi a szabálysértés, mint a rendőrség.

Kép forrása: Momentum videója

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ulaszlo
2021. március 13. 16:47
A Momemtumosoknak már a levegővételért is fizetniük kellene !!!
Bájron
2021. március 13. 13:01
Sugárzik az értelem
masikhozzaszolo
2021. március 12. 19:20
Momentum? Nem a Krétakör? Aszfaltrajzverseny. Minden rendezvényen volt-van. Ezek ugyanazok, aki összebarmolták/ják a városokat, főleg Budapest, de Szeged, Miskolc, Eger stb. is. És az összes vonat, híd, Hév. Megbüntetik? Mit gondoltak? Önkifejezés? Olyan büntetés kell nekik, hogy leszálljon a heréjük, és nem kell nemváltó műtét akkor nekik.
MrStokes
2021. március 12. 15:33
Egyszer beleszaladnak pár normális emberbe , és akkor mehetnek a covidosok közé , ha marad hely nekik az intenzíven.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!