Az autó utasterében visítottak a lopott mangalicák, így buktak le a tolvajok

2021. augusztus 09. 16:20

A tolvajok autójában – a sofőrön és két utasán kívül – négy mangalica nyomorgott.

2021. augusztus 09. 16:20
null

Ismeretlen személyek mentek be egy jászdózsai bekerítetlen tanya udvarára 2021. augusztus 8-án az éjjeli órákban. A hívatlan látogatók a sértett szabadtartású mangalica állományából tíz jószágot tulajdonítottak el, továbbá egy gázpalackot és egy motoros szivattyút vittek magukkal. A tulajdonos bejelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságra, így a járőrök azonnal a helyszínre indultak – írja a rendőrség honlapja. Az egyenruhások útközben egy gyanús személygépkocsit tartóztattak fel, ami Jászdózsa külterületén közlekedett. A rendőrök meglepődve tapasztalták, hogy a gépkocsi utasterében – a sofőrön és két utasán kívül – négy mangalica szorongott, továbbá abban találták meg az eltulajdonított szivattyút is. 

A járőrök ellenőrizni akartak egy másik járművet is, ami a tanya bekötő útjáról hajtott ki. A gépkocsiban ülő személyek azonban kivonták magukat a rendőri intézkedés alól és autójukat hátrahagyva elfutottak. Ebben a járműben a többi ellopott mangalicát és a gázpalackot találták meg a rendőrök.

A nyomozók a feltételezett elkövetőket – köztük azokat, akik kivonták magukat a rendőri intézkedés alól – elfogásukat követően előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A középkorú hevesi férfiak gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is tart. Az egyenruhások lefoglalták az állatokat és a lopott tárgyakat, amiket sértetlenül a tulajdonosnak visszaadtak. A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Nyitókép: Police.hu

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bácskai Bicska
2021. augusztus 10. 09:36
Vagy nem mangalicákat loptak, vagy a tudósításhoz publikált fotó pusztán illusztráció, mert a képen szemmel láthatóan nem mangalicák vannak, hanem vörös durok disznók. Tudom mit beszélek, anno tartottam mindkét fajtát. Kész szerencse, hogy a vágni való süldőket ezúttal nem malacnak írták, mint ahogy a belpesti stand uposok szokták a 200 kg-os ártányra is a 'malac' szót használni.
Kanmacska
2021. augusztus 09. 18:31
Ez azért vicces is.
smokey eye
2021. augusztus 09. 18:14
Hova mész cigány ? Ééén ? Milyen disznót ?
MayorAnna
2021. augusztus 09. 17:58
Tomboló drogosok, erőszakos kéregetők - vasútállomásokon is tombol a pintéri rend Forrás: https://kuruc.info/r/2/232123/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!