Új koronavírus-variánst jelentettek Magyarországon

2021. augusztus 17. 22:38

A variáns már ismert volt, de csak most találták meg az első vele megfertőződött itthoni beteget.

2021. augusztus 17. 22:38
null

A TritonLabs két munkatársa Magyarországon elsőként olyan SARS-CoV-2 vírusvariánsra bukkantak, amely egyszerre tartalmaz alfa és delta variánsra jellemző mutációkat. A variáns világszinten is újnak számít, már szerepel a WHO „Variant Under Monitoring” listáján, ahol a potenciálisan veszélyes variánsokat tartják nyilván.

A laboratóriumi beszámoló szerint a két munkatárs se tudta először hova tenni a felfedezést: „Először azt hittem, hogy valamit elrontottam… A laborban rutinszerűen végezzük a vírus kimutatását, ám Benedek András kollégámmal mi azon is dolgozunk, hogy meg tudjuk határozni, melyik vírusvariáns az, amelyik a pozitív mintában jelen van. A felfedezésünkkor éppen azon dolgoztunk, hogy megfelelő új metodikánk legyen arra, hogy meg tudjuk határozni pontosan, hogy milyen variánssal van dolgunk. […] Ezért is volt az első gondolatom az, hogy valamit elrontottam, hiszen ilyen variánst (C.36.3) még nem írtak le Magyarországon. […] A kísérletet újra megismételtük. András tőlem teljesen függetlenül is elvégezte, és ugyanezt az eredményt kapta” – mesélte a variáns egyik felfedezője, Tátrai Kitti.

Nyitókép: TritonLife

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. augusztus 18. 09:58
A kísérletezés tovább folyik.
Kekec54
2021. augusztus 18. 09:42
Igen, ők nagyon elöl voltak az oltásban. Megvették az EU elöl jó pénzért azt, amiről kiderült, hogy nem a legjobb. A biznisz, az biznisz. Nálunk a keletivel kezdték az oltást, mert az qurva drága volt, nagyon szar, ezzel egyesek szerint megint loptak! Mindenki zár Európában, mi meg élünk mint Marci hevesen, tele Balcsi. :) A JDP is nálunk a legszarabb! :) Rohadt egy diktatúra! :)
békalepcse
2021. augusztus 18. 02:36
Ilyen meg olyan variáns, ami fertőzöbb, gyorsabban terjed, estébé, ennek ellenében a zótás meg specifikus... Valaki írástudó össze tudná nekem fésülni ezt az ordító ellentétet? Miért is csak a zótás jelenthet megoldást hivatalosék szerint? Talán nem létezik komplexszebb megelőzés? Magam is vázoltam egyet, a természetgyogyós ismerteimből. Érdemi cáfolat rá nem született, de a hivataolosék által tolt verzío sem vált be igazán. Lásd izrael. Ott is csúcsra járatják a már amúgy is csapágyas szopórollert... Vajon miért?
Lion
2021. augusztus 18. 00:05
Akit kétszer oltottak, kurvéra nem érintettek,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!