Gór Csaba: Több mint 64 milliárdot fordított a kormány a budai egészségügy fejlesztésére

2021. december 06. 12:04

Buda és Magyarország sem hátra, hanem előre megy – fogalmazott Budapest 4-es számú választókerületének fideszes elnöke.

2021. december 06. 12:04
null

Sajtótájékoztatón számolt be arról Gór Csaba, hogy a kormány több mint 5 milliárd forintot biztosít a Szent János Kórház Kútvölgyi Tömb toronyépületének belső felújítására. A Fidesz-KDNP II. kerületi frakcióvezetője elmondta, a külső homlokzat fejlesztésére korábban megítélt 11 milliárd forint mellé tehát újabb jelentős forrás érkezik a Szent János Kórháznak, melynek felújításával Budapest 4. centrumkórháza születik meg.

A politikus hangsúlyozta: több mint 64 milliárd forintos fejlesztést valósított meg a kormány 2014 óta a budai régió egészségügyi ellátásában.

Számos egészségügyi intézmény újul meg Budán, többek között a Budai Irgalmasrendi Kórház, a Szent Ferenc Kórház, a Szent Margit Kórház, illetve a rendelőintézet is. Mindezzel párhuzamosan Oktatóközpontként és nővérszállóként újul meg a Budagyöngye Kórház. A fecskelakásokkal kiegészített nővérszálló építése és az épület felújítása már a jövő évben megkezdődhet – mondta Gór Csaba. 

A II. kerületben 27 év után idén vehettek birtokba új iskolaépületet a gyerekek és a pedagógusok a Völgy utcában. Örömtelinek mondta Gór Csaba azt is, hogy a városrészben növekszik a gyerekszám, és egyre többen jelentkeznek a – sikeres oktatási programmal rendelkező – Gyermekek Háza iskolába is. Gór Csaba a II. kerületet az elmúlt években érintő jelentős fejlesztések között említette a Szent Angéla ferences gimnázium bővítését, a Milllenáris kibővítését.

13. havi nyugdíj, szja-mentesség a fiataloknak

„Mindezzel párhuzamosan a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé újabb jó hírünk van az időseknek. A teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány jövő februárban” – emlékeztetett Gór Csaba a sajtótájékoztatón.

„Ebbe a folyamatba illeszkedik az is, hogy gyermekes családok, a nyugdíjasok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti a járvány alatt.

Januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük.

A fiatalok adócsökkentését is a gazdasági növekedés teszi lehetővé. Jó, ha felidézzük, mit üzent a fiataloknak a baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc, amikor kormányon volt. Szó szerint azt mondta: »El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni«” – tette hozzá.

Nyitókép: Gór Csaba Facebook-oldala

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
McFoker
2021. december 06. 14:32
Csúnyán kikapsz jövőre.
KannibálTatárÚr
2021. december 06. 13:48
Az egészségügybe nem pénzt kell adni, hanem munkát kell követelni az egészségügytől. Kb. háromszorosa megy az indokoltnak az egészségügybe, de végtelen várólisták vannak. Nálunk bevezették, hogy a hét minden napján másik orvos van a rendelőben. Déli 12-ig rendelnek. Mára már ez is túl sok munka az orvosoknak és nem győzik. Már csak kéthetenként rendelnek. Azaz 10 munkanapból egy napon dolgoznak, minden nap más. Ami az egészségügyben megy, az a történelem legnagyobb aljasságai közé tartozik. Gyerekkoromban járt hozzánk egy orvos ismerős. Mindig azt mondta, hogy a gyógyítást a nővérek végzik, az orvosok csak kiadják nekik a parancsot. Pedig akkor még legalább 2000 személy jutott egy orvosra, nem 200.
Búvár Kund
2021. december 06. 12:46
64 milliárd..potom pénz, amivel a kormány lerohasztja az egészségügyet és kivérezteti budapestet... csak úgy, büntetésből.. Mi lenne, ha "jutalmaznának" is? Az a bajuk a zöld proletároknak, hogy ezekhez a pénzekhez semmi közük, és nem rajtuk folyik keresztül..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!