A Greenpeace is tüntet a fakitermelést könnyítő kormányrendelet visszavonásáért

2022. augusztus 15. 12:45

„Korlátok nélküli fakitermelés? Ez végzetes hiba” – áll a felhívásban.

2022. augusztus 15. 12:45
null

Szakmai és civil szervezetek tüntetést szerveznek a Magyar Tudományos Akadémia épületéhez szerda délután hat órára, hogy közösen követeljék: „vonja vissza a kormány az erdeinket pusztító rendeletet” – jelentette be a Greenpeace.

„Az előttünk álló tél gondjainak megoldása valamennyiünk érdeke, de erre nem jelent megoldást ez az értelmetlenül pusztító rendelet, hiszen a most kivágott fa ezen a télen még alkalmatlan lesz tüzelőnek.

A klímaválság kellős közepén, az ökológiai összeomlás küszöbén mindenki tudja: ha bármilyen indokkal kivágják erdeinket, akkor a saját életfeltételeink kerülnek veszélybe

– írják a felhívásukban. Az eseményen beszédet mond többek között Rodics Katalin, a Greenpeace Magyarország biodiverzitáskampány-felelőse, Bojár Iván András a 10 millió Fa Alapítvány vezetője, valamint felszólal Döbrösi Laura színésznő a Jane Goodall Intézet nevében.

Nyitókép: Facebook

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2022. augusztus 17. 09:18
Akkor Udvaros Dorottya, a FreeSZFE, a Momentum, a Jámbor András, és Karigeri sincsen messze.
amca
2022. augusztus 15. 20:19
Greepeace,mindig is idióta komcsik gyülekezete volt,van,és lesz.
cutcopy
2022. augusztus 15. 17:03
Ezek még a tűzifára termelt erdőket is megvédik, de miért csak nálunk..? )
diodoro
2022. augusztus 15. 16:47
Valójában a rendelet nem jó semmire idén. Erdőgazdaságok ugyanis fakitermelési terv alapján dolgoznak. Szeptemberben indul a vágási szezon. Erre a fűtési szezonra sokat ez nem jelent. Vihar a biliben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!