Ügyvédje megerősítette: Herczeg Zoltánt tartóztatták le drogügyekkel kapcsolatban

2022. október 25. 16:21

A ruhatervezőt pénteken tartóztatták le. A kihallgatáson a drogfogyasztást elismerte, a terjesztést nem.

2022. október 25. 16:21
null

A Magyar Hang elérte Arató Györgyöt, Herczeg Zoltán ügyvédjét, aki elismerte, hogy a dizájner az, akit a rendőrség H. Zoltánként ismertetett. Herczeget pénteken tartóztatták le egy rajtaütés során, vasárnap elrendelték letartóztatását. 

Az eljárás jelenlegi szakaszában sem védencem, sem a nyomozás érdekeit nem szolgálná, ha bármilyen információt adnék a sajtónak”

– közölte az ügyvéd.

A lap úgy tudja, az ügy másik gyanúsítottja, F. Józsefet baráti körében Piciként ismerik. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja. A BRFK közölte, egyiküknél 100 gramm növényi törmeléket, az első adatok szerint marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, másikuknál 85 gramm növényi törmeléket és egy gramm port, elsődleges adatok szerint kokaint találtak. 

A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Herczeg a fogyasztást elismerte, a terjesztést nem

Időközben a 24.hu arról számolt be, hogy Herczeg Zoltán a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta a kihallgatása során.

Sajtóértesülések szerint a bíróság november 23-ig rendelte a divattervező letartóztatását. Az ok: ne befolyásolhassa az ügy más érintettjeit. Azonban ez még nem végleges, mert az ügyész és az egyik ügyvéd is fellebbezett.

Sajtóértesülés szerint H. Zoltán tagadja a drogkereskedelmet, de a fogyasztást elismeri

Mint arról beszámoltunk, rendőrök csaptak le H. Zoltán ismert divattervezőre október 21-én, pénteken. Hangsúlyozták, hogy a férfi lakásában jelentős mennyiségű „kábítószergyanús anyagot" találtak. A BRFK nyomozói két férfit fogtak el a IV. és a XIII. kerületben, egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másik férfinál körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerint kokaint találtak.

Nyitókép: Facebook

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. október 27. 10:47
A buzicigány örül majd a friss húsnak.
evpus
2022. október 26. 05:36
A sitten szeretni fogják.
Ferer
2022. október 25. 20:05
Szégyellje magát! Aki drogot árul az bűnt követ el!
eN
2022. október 25. 18:01
Nade ki az ellenzéki politikus és ki az újságíró akit szintén lekapcsoltak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!