Szendvicspanelek közé bújt migránsokat talált a NAV

2023. március 07. 17:01

Harley, a cigaretta- és kábítószerkereső kutya segítségével bukkantak a bevándorlókra.

2023. március 07. 17:01
null

Házépítéshez készült szendvicspanelek között bújt meg kilenc illegális bevándorló egy lengyel kamionon, akikre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai találtak rá kutya segítségével. A NAV kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy  a teherautót az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőjében ellenőrizték.

A lengyel sofőr Olaszország felé tartott, de a papírok nem tisztázták az áru úti célját. A pénzügyőrök Harley, a cigaretta- és kábítószerkereső kutya segítségével vizsgálták át a rakteret, ahol

az eb izgatottságával jelezte gazdájának, hogy valami nincs rendben az építőelemek körül.

A házilag átalakított, egymáshoz rögzített szendvicspanelekben kilenc illegális bevándorlóra találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A NAV munkatársai a sofőrt és a bevándorlókat átadták a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak. Az illegális  bevándorlókat a jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempész ellen pedig büntetőeljárást indítottak.

(MTI) 

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
világbéka
2023. március 22. 13:42
Pofátlan betörők. Sittre velük!
Papalimapapa
2023. március 07. 21:17
Elég lett volna 3 napra félreállítani a kamiont. És aztán hívni a hullaszállítókat.
Ehetős Odó
2023. március 07. 19:39
Remélem, nem lapjával bújtak a panelek közé szerencsétlenek.
critical man
2023. március 07. 17:35
Meg kéne röntgenezni a kamionokat, 1000-szeres dózisban. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!