Az éjszaka leple alatt özönvíz sújtotta Budapestet

2023. augusztus 04. 08:33

A főváros több pontján ötven centiméter magasan hömpölyög az esővíz, amely akadályozza a forgalmat.

2023. augusztus 04. 08:33

Budapesten és környékén sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult nagy eső miatt, főként pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget az egységektől, akik néhány helyen kidőlt fákat is eltávolítanak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel pénteken reggel.

A közlemény szerint a X. kerületben, a Gitár utcában és a Maglódi úton, a XVIII. kerületben pedig a Felsőcsatári úton

több mint ötven centiméter magasan hömpölyög az esővíz, amely akadályozza a forgalmat.

A fővárosi tűzoltóknak több autót is ki kellett tolniuk a vízből. Az egységek a VIII. kerületi Ciprus utcában egy társasház mélygarázsából, illetve a XIX. kerületi Nádasdy utcából szivattyú segítségével távolítják el a felgyülemlett vizet. A XXII. kerületi Zambelli Lajos utcában kidőlt fához riasztották a tűzoltókat, akik dolgoznak a károk elhárításán.

(MTI)

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia1
2023. augusztus 05. 08:28
"Abelzoli 2023. augusztus 04. 09:08 Teszetosza karigeri helyett egy jó fideszes polgi már rég megoldotta volna a problémát" Na ja, Tarlós a Lánchidat is fölújította.?DDDD Látszik, hogy Orbánék a vonatközlekedést, és a többi, és a többi, de megoldották!
Ez D-dúr és e-moll
2023. augusztus 04. 10:47
"Tony Clifton ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. augusztus 04. 09:24 Neked extrém dolog, ha esik az eső? :D Nekem inkább az az extrém, hogy a fővárosnak van egy évtizedek óta elavult csatornahálózata, ami már egyre látványosabban nem képes elvezetni a leeső csapadékot." Tudóskám! A százhúsz éves és a húszéves tendenciák alapján is az látható, hogy Magyarországon a csapadékos napok száma csökken, a csapadékintenzitás nő, azaz azok a csatornák, amik ötven vagy harminc évvel ezelőtt megfelelőek voltak, ma már nem azok, jóval nagyobb áteresztőképességű csatornarendszerek építésére lenne szükség. --- https://www.met.hu/eghajlat/eghajlatvaltozas/megfigyelt_hazai_valtozasok/homerseklet_es_csapadektrendek/csapadekosszegek/ --- https://www.met.hu/eghajlat/eghajlatvaltozas/megfigyelt_hazai_valtozasok/homerseklet_es_csapadektrendek/csapadek_szelsosegek/
Ez D-dúr és e-moll
2023. augusztus 04. 10:23
"Obsitos Technikus ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. augusztus 04. 09:02 Nyáron néha esik az eső? Ez milyen extremitás elvtárs? Maga is 2010-ben született, mint a többi moslékos?" Nem, én a jövőből jöttem, te szerencsétlen fogyatékos trollpofa. Elmeséljem, mi lesz veled tíz év múlva? :-]
5m007h 0p3ra70r
2023. augusztus 04. 10:20
Bibliai méretű katasztrófa Budapesten: Karácsony Gergely
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!