Külföldről támogatott, aktivista újságírás

2023. augusztus 11. 20:41

Ami az egyik oldalról a birodalmi erőszak, az a másikról a gyarmati attitűd.

2023. augusztus 11. 20:41
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„A magyar sajtószabadságot nem a magyar kormány, hanem a külföldről támogatott szerkesztőségek és azok aktivista újságírói veszélyeztetik. Ez szuverenitáskérdés, ami komoly nemzetbiztonsági problémákat vet fel – ne söpörjük le az asztalról! Ami az egyik oldalról a birodalmi erőszak, az a másikról a gyarmati attitűd. Az Egyesült Államok mostani adminisztrációja ismét felpörgette az úgynevezett demokráciaexportot, ami mára már sokkal inkább érdekek, nem pedig értékek terjesztéséről szól. Kevésbé diplomatikus és gátlástalan. Talán Amerika súlyvesztése, a »világrend nélküli világ« (Schmidt Mária) okozta kétségbeesés szülte agresszív a geopolitikai erőfeszítés.

A hazai nyilvánosság sokszínű, a véleménynyilvánítás szabadsága erősebb, a pluralizmus pedig szélesebb, mint sok nyugat-európai országban, mégsem lehetünk nyugodtak. Ha ugyanis nemzeti, konzervatív vagy keresztény értékrendet követsz, akkor könnyen kulturális ostrom alá kerülhetsz. A digitális lincselés és kiközösítés nálunk is gyakori. Akinek véleménye szemben áll a szélsőbalos progresszióval, azt eltörlik, letörlik, eltüntetik. Tényellenőrzésre hivatkozva cenzúrázzák. Digitális karanténba zárják. Virtuálisan, ám annál fájdalmasabban kupán vágják.

A tengerentúli Demokrata Párt élcsapata komolyan hiszi, hogy a többségi elvnél fontosabb az általuk vallott progresszív szemlélet. A világ »fejletlen« része ugyan ezt még nem látta be, így nem dönt minden esetben jól a nép, ám ezt könnyű orvosolni. Meg kell nekik mutatni a helyes utat. Van, ahol fegyverekkel, szövetségesek esetében pedig baráti támogatással. Ezért küldték tavasszal Budapestre Samantha Powert, és ezért hozott magával egy dollármilliókkal teli bőröndöt. Tényleg, mi van ezekkel a pénzekkel? Nem lehet, hogy a Telex portál és a 444.hu blog szerkesztőségében kirobbant botrányok, vezető újságírók távozása összefügg azzal az átalakítással, amit az amerikai pénzekért kérnek?”

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Jacquelyn Martin

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 12. 13:11
A nép minden esetben jól dönt. A feladat, hogy a lipsi-progresszív agenda kellő súllyal képviselve legyen egy adott ország mindenkori kormányában. Ennek pedig egy idő után semmi köze a néphez. Akkor rezelnek be, amikor nincs aki kormányon az agendájukat vinné. Olyankor persze demokrácia sincs.
altercat1
2023. augusztus 12. 06:49
A gazdi hiába etette a kutyáit, 13 éve (+3 év még) szopóágon vannak a patkányok. Aztán jön az újabb négy év.
Zjzj
2023. augusztus 12. 05:31
A mandi, magyarnemzet es egyeb mediaworks firkalmanyok pedig a magyar adofizetok penzevbol fizetendo propaganda. A kulfoldi penzekbol szponzoralt lapok legalabb penzt hoznak (valutat), nem novelik az adoterhet
states-2
2023. augusztus 12. 02:28
Ölik a pénzt a komcsi pártokba, médiába, az eredmény 13 évnyi szopás. Sőt, ha most lennének a választások a Fidesz megint kétharmaddal nyerne. Hogy is mondta Orbán tavaly áprilisban, a hazai komcsik támogatása Gyuribáék legrosszabb befektetése. Orbánnak nem csak igaza volt, hanem lesz is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!