Magyar Nemzet: Karácsony megválasztása óta igyekszik ellehetetleníteni a közvetlen reptéri buszjáratot

2023. augusztus 19. 18:15

Több, mint kétszeresét kell fizetni a jegyért most, mint Tarlós alatt, de most terelőútvonalon is közlekedik a 100E járat a biciklisávok okozta dugók miatt.

2023. augusztus 19. 18:15
null

Minden abba az irányba tendál a Magyar Nemzet cikke szerint, hogy a baloldali városvezetés alatt sok jóra nem számíthat a közvetlen reptéri expressz járat(100E), ugyanis Karácsony Gergely pozícióba kerülése óta egyfelől nagymértékben megdrágult a járatra szóló jegyár, másfelől az elhibázott közlekedéspolitikai intézkedések, a biciklisáv kialakítások miatt

terelőútvonalon kell közlekednie a járatnak, mert az Üllői úton állandók a dugók.

Jelenleg 2200 forintot kell fizetni a repülőtéri expressz vonaljegyért, a járat közvetlen kapcsolatot létesít a belváros és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között. Még 2017-ben Tarlós István főpolgármestersége alatt azért indították el a járatot, hogy Budapest szívéből olcsón, gyorsan és átszállás nélkül elérhető legyen a nagy forgalmat bonyolító repülőtér. Akkoriban mindössze 900 forintot kért a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a reptéri expresszre szóló vonaljegyért.  Az új városvezetés a kezdetekhez képest, több mint duplájára emelte a díjat, ráadásul a menetidő is növekedett a biciklisávok miatt kialakult budapesti dugóban.

Az Üllői úti dugók miatt a BKK eltérített, hosszabb útvonalra terelte a járatot, hogy a félórás csúszás helyett mindössze öt-tíz perccel növekedjen „csak” a menetidő. Erről úgyszintén a Magyar Nemzet számolt be.

Karácsonyék szerint a biciklisávokat támadják

Balogh Samu, Karácsony kabinetfőnöke úgy látja, hogy 

 

folytatódik a  politikai támadássorozat Budapest első védett biciklisávjai ellen.

 

 „Miután legutóbb bebizonyosodott, hogy ha szükséges, akár egy mentővel is végig lehet hajtani a sávon, a kormánysajtó újabb témát talált:

 a reptéri buszok közlekedését” – fogalmazott közösségi oldalán. 

Úgy látszik azonban, hogy a főváros foggal körömmel védi az üllői úti kerékpársávokat, ugyanis korábban a mentőkkel is összerúgták már a port a témában, de úgy látszik, hogy a tömegközlekedés hatékony működésénél is fontosabbnak tartják a kerékpársávokat.

A biciklisávval kapcsolatban az OMSZ azt írta, a mentősök is támogatják a biztonságos kerékpározást a fővárosban, az újonnan kialakított biciklisávok azonban nagyban megnehezítik a mentőautók haladását.  Állításuk szerint a buszsávokból kialakított kerékpárutak ahhoz keskenyek, hogy a mentőautó biztonságosan elférjen, az oszlopok ráadásul még a parkolást is megnehezíthetik egy-egy helyszínen.

***

Nyitókép: Mónus Márton/MTI

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. augusztus 20. 19:33
Hiába erőlködtök,a fővárosban többségben vannak az írástudók,soha többé nem lesz az állampárté…:)
Verdbenekhy
2023. augusztus 20. 14:07
A krumpliért is a kétszeresét kell fizetni! De mi köze ehhez Karácsonynak?!
urban63
2023. augusztus 20. 11:15
A pénzek "felélése" mellett nincs semmi pozitívum a mérlegében. Annyi szart csinált, hogy jobb ha nem indul újra! A drágult parkolásért, a közlekedés ellehetetlenítse és az utak minősége miatt nagyon sokan meggondolják magukat, nem beszélve a bérleti díjak emelése és egyéb sarcok miatt. A buszokra is 8-12 percet kell várni, eső után a Ferenciek terénél a metró feljáratába nyakadba zúdul a felfröcskölt mocskos víz pedig csak 30-al megy a busz. Rosszabb az utak mind Dembszki kutya utolsó évéiben, pld. kész vesekő kezelés a Keleti-Erzsébet híd szakasz....
bagira002
2023. augusztus 20. 04:51
Fővárossal ugyan azt csinálják ,mint Gyurcsány-Bajnai az országgal 2002-2010 , eladósítják káoszt teremtenek , mert már nem az egész ország felett uralkodnak , hanem a fővárosba beszorultak ,mert ott lehet még panamázni az ártani . Minél több baj halmoznak tudják 2026 számukra babér nem terem , maguk mögött mindent felégetnek bukottan visszamutogatnak következő polgármesterre .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!