Kedves mindenki!

2023. szeptember 11. 21:31

Nem tudni, hogy pilótahiba, hirtelen rosszullét vagy műszaki meghibásodás volt-e az oka, a végeredményen nem változtat.

2023. szeptember 11. 21:31
null
Vályi István
Vályi István
Facebook

„Itt szeretném kijelenteni, hogy minden megszólalásomban – amit amatőr repüléskedvelőként – NEM pilótaként tettem a mai nap folyamán a különböző médiumok (külföldi és hazai) számára erőteljesen KIHANGSÚLYOZTAM, hogy a vizsgálat célja az, hogy feltárja, miért is történt az, ami történt. Mindaddig nem szabad kijelenteni vagy állást foglalni semmi mellett, amíg ez nincs meg. Nem tudni, hogy pilótahiba (bár ezt sokan szerették volna hallani), hirtelen rosszullét vagy műszaki meghibásodás volt-e az oka, a végeredményen nem változtat. A család gyászán nem enyhít, vissza nem hozza sem Vilmost sem Árpádot, akiket előző nap ismertem meg és beszéltem előbbivel jóízűt, nevetgélőset, repülőset.

Erről természetesen idejében tájékoztattam a családot és elnézésüket kértem előre, mert nem tudom mi és hogyan jelenik majd meg.

Természetesen a Szeged International Airshow  • SZIA-n forgatott Speedzone-epizód bevételét teljes egészében felajánljuk nekik, nem csak azért, mert hálásak vagyunk, amiért a gép szerepet kapott benne, hanem tisztességből és elejét véve annak a rosszindulatnak, ami ilyenkor óhatatlanul a felszínre fog törni ok nélkül, hiszen pénteken-szombaton még nem tudhattuk, mi történik vasárnap. És bárcsak ne kellene most ezt írnom.

Osztozunk gyászukban és személy szerint mélyen megrendülve állok, mint mindig, amikor az elmúlás hirtelensége ilyen kegyetlenül arculcsap.

Vilmos és Árpád, kék eget nektek odafent, megnyugvást azoknak, akik maradtak idelent.”

Nyitókép: police.hu

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
onkeltom
2023. szeptember 12. 12:11
Megint 2 nap alatt mindenki az országban hirtelen repülési szakemberré vált. Aki eddigi életében egyszer sem ült repülőben, az is tudja a tutit. Mint pilóta, én sem vállalkozom találgatásokba, jó lenne, ha a főleg laikusok is így tennének. A vizsgálat ki fogja deríteni, mi történhetett. Részvétem a családjuknak.
luxusbatar
2023. szeptember 12. 07:41
Én máshogy fogalmazok: Történhetett BÁRMI! Pilótahiba, műszaki hiba, rosszullét, BÁRMI! Akár. Viszont ez a manőver se egészségesen, se tökéletes műszaki állapotban lévő géppel....nem adta volna ki. Egyszerűen túl alacsonyan kezdett bele a manőverbe. Ez biza' a pilóta hibája volt.
Akitlosz
2023. szeptember 12. 00:06
Azért fogadni lehet? Mik az esélyek? Ki tesz arra, hogy: A - pilóta hiba B - műszaki hiba C - egészségügyi probléma D - egyéb ? Állítólag már sokszor csinálta ezt a bemutatót. Akkor hogyhogy nincsen egy videó sem olyan alkalomról, amikor sikerült, amikor ezt a lezuhanást ennyien filmezték? Akkor össze lehetne hasonlítani, hogy hol és mi az eltérés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!