Olasz lap: Orbán Viktor tehetséges

2023. október 26. 09:32

Az Il Foglio szerint a világ figyel Orbánra, és a vezetők között talán ő a legnagyobb vitakeltő – egy olyan politikus, akit senki sem tud figyelmen kívül hagyni.

2023. október 26. 09:32

Orbán Viktor egy tízmilliónál is kisebb lakosságú ország vezetőjeként óriási vihart tud kavarni az Európai Unióban. Az amerikai politikában is figyelmet kelt, ahol a Republikánus Pártban talált támogatókra, hiszen még Donald Trump is elismerte Orbán bátorságát és vezetői képességeit – írta meg a Il Foglio.

Il Foglio: Orbán elképesztő vihart képes kavarni

Az olasz lap ugyanakko figyelmeztet:

Orbán Viktor elképesztő vihart képes kavarni az Európai Unióban annak ellenére, hogy Magyarország lélekszámában jóval kisebb, mint például az olasz Lombardia régió. 

Mint a lap emlékeztet: magyar miniszterelnököt ráadásul már különböző republikánus politikusok, valamint jelentős ismertségű közéleti szereplők is felkeresték már, köztük Tucker Carlson, a Fox News korábbi újságírója is, hogy interjút készítsen vele.

A cikk szerint továbbá Orbán Viktor és Donald Trump között kölcsönös tisztelet és a csodálat, és a lap szerint ennek is köszönhető, hogy a közelmúltban Trump az egyik nagygyűlésén Orbán Viktort a világ egyik legalkalmasabb vezetőjeként jellemezte.

Az Il Foglio szerint Orbán bármennyire is elszigeteltnek tűnik, élvezi a helyzetet, amit Brüsszelben vétójogával teremtett, és nem fél a rendbontástól sem. A lap szerint a világ figyel Orbánra, és a vezetők között talán ő a legnagyobb vitakeltő – egy olyan politikus, akit senki sem tud figyelmen kívül hagyni.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. október 31. 10:40
Senki soha nem vitatta, hogy Orbán Viktor tehetséges. A hatalom megszerzésében és megtartásában, IGEN, a kormányzásban, a gazdasági döntédsek meghozatalában, NEM. A baj az, hogy nem abban tehetséges, ami a feladata lenne, azaz Magyarország felvirágoztatása. Mindenki ismeri a pocsék gazdasági adatokat, ezt nem is sorolnám. Csak a végeredményt emlitem. A KOMCSIK alatt hazánk a régió vezető, irigyelt állama volt, az I. Orbán-kormány idejére a KÖZÉPMEZŐNYBE süllyedt, s mára, Orbán14 éves, "áldásos" tevékenysége következményeként SEREGHAJTÓK lettünk. A visegrádi 3-ak rég lehagytak bennünket és mára már csak két országot előzünk meg Európában, de őket sem sokáig.
Hesperia
2023. október 26. 18:36
Ja, és még egy. Ez már a fizetős részében lehetett a cikknek, de tutira nem így hangzott eredetiben, hogy aszongya: "Magyarország lélekszámában jóval kisebb, mint például az olasz Lombardia régió." - ugyanis ez így egy vadbaromság, ugyanis kb. pont akkora. Lombardia is 10 millió körüli lélekszámú. Rúgja már fenékbe valaki ezt a sok nagyképű, rosszul képzett, de a tudatlanságát fel sem fogó ifjú "szakértőt", akik ezeket a ferdítéseket gyártják! Menjenek el pár évig fizikai munkát végezni, és utána próbáljanak meg újra felnőni a feladathoz, szépen, lassan, az alapoknál kezdve.
Bastyaelvtars
2023. október 26. 17:55
Látta bármelyik birka ezt a tehetséges Orbán t Kínában a ruszkikkal tárgyalni? Látta vki azt az idegbeteg kényszermozgásos idiótat amikor putinnal tárgyalt? Vagy ahogy meghajol az orosz külügyminiszternek? Egy szégyen ez az ember. Egy szégyen hogy ő képviseli Mo ot a világban. Főleg ha otthon felejti a gyógyszereit...
Hesperia
2023. október 26. 15:40
Kedves Mandi, és főleg, kedves CEPER ("Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója")! Én nem voltam rest, katttintottam, megnéztem az eredeti cikket. Nos - bár nem lehet végigolvasni, mert egy ponton túl fizetős - az azért sajnos világos, hogy a cikk tételmondata az, hogy "Orbánnak egyre kisebb a súlya az EU-ban". Ráadásul nem hagyták ki a gikszert, hogy Trump botlásán is szellemeskedjenek, már a címben is az van, hogy "Orbán (a török)...." Mármost, én igazán lelkes Orbán-fan vagyok, ezt nem nehéz bizonyítani akárhány itteni hozzászólásommal. Mégis, vagy inkább éppen ezért nem értem, hogy miért kell torzítani??? Az olvasó nem hülye, tud nyelveket, bizony, megnézi az eredetit is. És őszintén aggódik. Félreértés ne essék: szerintem Orbán Viktor pont azt csinálja, amit kell, morálisan hibátlan - de ne söpörjük a szőnyeg alá, hogy irgalmatlan nehéz helyzetben van ezzel (nyugatabbi) Európában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!