Szijjártó Péter: Azon dolgozunk, hogy mindenkinek lehetővé tegyük a biztonságos hazaérkezést

2023. október 11. 18:11

A külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy egy újabb evakuációs műveletről kapnak értesítést a magyar állampolgárok.

2023. október 11. 18:11
null

„A mai napon a repülőtéren tartózkodó konzuljaink újabb három magyar állampolgár számára a délutáni órákban lehetővé tették a hazatérést” – jelentette be Szijjártó Péter.

Azon dolgozunk, hogy mindenkinek lehetővé tegyük a biztonságos hazaérkezést

– közölte a külgazdasági és külügyminiszter. „Több evakuációs művelet kidolgozás alatt van, több útvonalon. Jelenleg szárazföldön Egyiptom és Jordánia felé lehet átlépni a határt” – közölte. 

„Mindazok, akik Izraelben tartózkodó magyar állampolgárok és konzuli védelemre regisztráltak, a következő percekben a megadott elérhetőségükön

kapnak egy értesítést egy újabb evakuációs műveletről”

– mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Minél hamarabb jelentkezzenek, azok akik haza kívánnak jönni, ennek a műveletnek a keretében.

Szijjártó Péter felhívta rá a figyelmet, hogy a leendő evakuációs művelet részleteit ne közöljék azok, akik megkapták az üzenetet.

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2023. október 12. 13:54
Az összes honvédségi gép Grúziában volt, mikor Szijjártó bejelentette, hogy több mint 200 magyar vár még kimenekítésre Izraelben.. "Tudják, miért nem megy több „honvédségi" repülő Izraelbe a magyarokért? Biztos lehet sok okot találni, mindenesetre a repülőknek más dolguk volt. Grúziába vitték vacsorázni Orbánt és a feleségét, majd utána az egész kormányt és a sleppet. Kihelyezett kormányülésre. (Tényleg!!) Grúziába." Semmi sem marad titokban..
macskusz-4
2023. október 11. 19:01
A pocokfejű balosoknak sosem lesz ilyen politikusuk.
macskusz-4
2023. október 11. 19:00
Szíjjartóról már most el kellene nevezni egy hazai egyetemet. Szíjjártó Peter Nemzetvédelmi és Tudományegyetem.
Mandiner444hu
2023. október 11. 18:54
22 amerikai áldozata van a Hamasz szombati támadásának Ezt közölte most az amerikai külügy. A BBC tegnapi összesítéséből kiderül, hogy az izraeli áldozatok mellett a következő országok állampolgárai vesztették életüket, vagy estek túszul a Hamasz támadásában: Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Franciaország, Thaiföld, Nepál, Fülöp-szigetek, Németország, Ausztria, Olaszország, Kambodzsa, Kína, Brazília, Paraguay, Mexikó, Írország, Tanzánia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!