A Lánchíd-botrányban érintett A-Híd Zrt. érdekesen reagál a sajtó megkereséseire

2024. január 23. 18:39

A Magyar Nemzet azt szerette volna megtudni, milyen üzleti kapcsolatban állt az A-Híd Zrt. a Sunstrike Hungary Kft.-vel, amely Vig Mór érdekeltsége, illetve honnan származott a több mint egymilliárd forint.

2024. január 23. 18:39

Személyesen nem, csak írásban kommunikál a sajtóval az A-Híd Zrt. – írja a Magyar Nemzet –, de a lap e-mailen feltett kérdéseire egyetlen konkrét választ sem kapott. A minap derült ki, hogy a Lánchíd felújítását lebonyolító A-Híd Zrt. több mint 1 milliárd forintot utalhatott a számlagyár-ügyben gyanúsított Vig Mór – aki nem más, mint az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére – cégéhez. Az ügy akkor vett fordulatot, amikor Vig Mórnál házkutatást tartott a NAV, és büntetőeljárás indult ellene.

Ezt is ajánljuk a témában

A Lánchíd felújítását korábban is számos kritika érte, hiszen az eredeti tervekkel ellentétben ötmilliárd forinttal több pénzből, kevesebb műszaki tartalommal valósult meg, most pedig az derült ki, hogy csaknem másfél milliárd forintot juttattak Vig Mór számláira a Lánchíd felújítói, az összegből pedig 900 millió forintot vettek fel készpénzben a magánszámlájáról, illetve az ügyvédi letéti számlájáról.

A Magyar Nemzet kereste az ügyben az A-Híd Zrt-t, a lap a helyszínen azt a tájékoztatást kapta, a folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel csak írásban válaszolnak a kérdésekre. Azt szerették volna megtudni, 

milyen üzleti kapcsolatban állt az A-Híd Zrt. a Sunstrike Hungary Kft.-vel, amely Vig Mór érdekeltsége, honnan származott az a több mint egymilliárd forint, 

amit a sajtóhírek szerint átutaltak a Sunstrike Hungary Kft.-nek, és volt-e annak bármi köze a Lánchíd felújításához. 

A lap írásban feltett kérdéseire egyetlen konkrét választ sem kapott.

Nyitókép: Ruzsa Rania

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej-2
2024. január 24. 10:40
Túlárazzuk a munkát, amit állami pénzből kifizetnek, aztán visszacsorgatunk pénzt a megrendelő pártjának. Olyan egyszerű ez, mint az egyszeregy.
Lajoss
2024. január 24. 07:26
Pörög a neres propaganda,igaz semmi tény, konkrétum…de minek is?!
EX_Terminator
2024. január 24. 01:25
Nem te alamuszi gyuszi nem fogtok késdobáló kocsmát csinálni a parlamentből. Se nem a fővárosi nagy cirkusz matinéját. EZT A GESZTENYÉT SEM FOGOM NEKTEK KIKAPARNI.
Kozmosz
2024. január 23. 23:39
Egy motorkerékpár éppen el tudná ütni, mindkét irányból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!