Az uniós választások előtt mérlegeljük: „Mit adtak nekünk a rómaiak?”

2024. január 08. 10:24

Bizony, a legfontosabb kérdésekben sajnos igaza van a kormányfőnek.

2024. január 08. 10:24
null
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Index

„Új év, új várakozások és új remények. Érdemes tehát végiggondolnunk, hogy mire számíthatunk az előttünk álló esztendőben. Jósolni nem szeretnék, de létezik valószínűség, ami alapján készíthetünk prognózist, ha sorba vesszük a 2024-es év várható fejleményeit. Remélem, nem az lesz a véleményünk egy év múlva, mint amit a magyar miniszterelnök megfogalmazott néhány napja, szerinte ugyanis a tavalyi évben az volt a legjobb, hogy véget ért.

Bizony a legfontosabb kérdésekben sajnos igaza van a kormányfőnek. Magyarország számára súlyos megpróbáltatást jelentett a tavalyi esztendő. Az Európai Unión belül rekordméretű inflációt, gazdasági visszaesést (recessziót), reálbércsökkenést, fogyasztászuhanást (tehát életszínvonal-visszaesést), a költségvetési egyensúly felbomlását, a hiány növekedését és magas államadósságot szenvedhetett el hazánk. Klasszikus idézettel: rosszabbul élünk, mint két, három és négy évvel ezelőtt. De miért kellett nekünk, magyaroknak a legtöbb áldozatot hoznunk a talpon maradás érdekében? Nos, nem szabad elfelejtenünk, hogy bajainknak csak részben okozói a nemzetközi körülmények: a koronavírus-járvány, az orosz–ukrán háború és az energiakrízis minden országot sújtott az unión belül, a szankciók mindenkit érintettek. Annak az okát, hogy a 27 tagállam közül hazánk polgárai szenvedték meg legjobban a válságot, nem a kormány által sokat hangoztatott külső adottságokban, hanem elsősorban a kabinet hibás döntéseiben és az unióval és az USA-val szemben kirobbant konfliktusainkban kereshetjük.

Hibázott az Orbán Viktor által vezetett testület, amikor a 2022-es választások előtt túlköltekezett, és szemben minden hivatalos állítással – mely szerint bebizonyítottuk, hogy szépen működünk az uniós pénzek nélkül is –, a források visszatartásának keményen megfizettük az árát.”

Nyitókép: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2024. január 09. 08:27
Sajnos Orbán és a kormány nem először viselkedik úgy, mint egy alkoholista, aki állást kapott egy nagyker ital lerakatban, hanem folyamatosan már 14. éve. Orbán sem hasonlít egy puritán protestánsra, aminek szeretné láttatni magát, hanem inkább XIV. Lajos (Napkirály) és egy reneszánsz Római pápa kereszteződéséből született Döbrögi. Mindenki csodálja Orbán előrelátását, ami inkább hóvakság. Annyit sem sikerült megtanulnia 30 év alatt, hogy a kapitalizmusban 5 évente recesszió van, vagyis, vagy válság van, vagy jön a válság. Kb. ez a két lehetőség, amivel lehet számolni, de ezzel biztosan. A demográfiai helyzet meg az összeomlás küszöbén, de minden egyéb szarra és korrupcióra van pénz dögivel. Itt állunk 2024 elején nyakig abban.
sober
2024. január 09. 05:57
"Hibázott az Orbán Viktor által vezetett testület, amikor a 2022-es választások előtt túlköltekezett,..." te jó fideszes-szdeszes-liberális gábor, a most általad vezett sóhivatal milyen pénzből működik? tényleg nem tudom, csak kérdezem!
Haramia
2024. január 08. 19:13
"hibás döntéseiben és az unióval és az USA-val szemben" Fodor szerint a magyaroknak le kellett volna cummantani az Zusát és az Ejút. Ba+, ez mekkora féreg!
Akitlosz
2024. január 08. 18:50
"De miért kellett nekünk, magyaroknak a legtöbb áldozatot hoznunk a talpon maradás érdekében?t nekünk, magyaroknak a legtöbb áldozatot hoznunk a talpon maradás érdekében?" Mert pocsék a kormány, felelősséget nem vállal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!