Civiles nyúljás pacal

2024. január 22. 21:44

Jó, a kiömlött tejbe már nem érdemes belesírni. Rég volt.

2024. január 22. 21:44
null
Dési János
Dési János
Klubrádió

„Nyilván itt érdemes felidézni az egykori úgynevezett Norvég Alap sorsát is. Norvégia pár milliárdot egy szigorú pályázat keretében kiosztott volna olyan valódi civil szervezeteknek, amelyek közhasznú feladatokat látnak el. Ám az Orbán-rezsim addig bűvészkedett, míg inkább ez a pénz ment a levesbe. Ugyanis a norvégok nem engedték, hogy ez a pénz is a Fidesz közvetlen pártérdekeit szolgálja. Azóta pedig a szuverenitásvédelminek nevezett lassan rezdülő gumibotszervezet őrködik azon, nehogy már külföldről pénz jöjjön ide. Másnak.

A lényeg az, hogy ún. civilekre pár milliárdot így is el lehet költeni közpénzből, nagyjából pártpropagandára és még a kedves csahosok is jól járnak közben. Mondhatni igazán ideális megoldás.

És a maga módján túl sok újdonság sincs benne – például, amikor a tévé-rádió kuratóriumba társadalmi szervezeteket sorsoltak ki tagnak, hogy aztán megkezdjék a közmédia fideszes diktatúrájának a szolgálatába állítását; egyre-másra hozták létre az ún. civil szervezeteket, hogy embereik tutira bekerüljenek. Megjegyzem, akkori politikai ellenlábasaik csak néztek, mint Berta a moziban, néha kicsit röhincséltek a dolgon, miközben a Fidesz hazavitte a közmédiát.

Jó, a kiömlött tejbe már nem érdemes belesírni. Rég volt.

Az elnyomó állampárt szépen hasít, Európa is fizetget neki. Éljen és virágozzék a civiles nyúljás pacal – nekünk ennyi főtt ki.”

Nyitókép: Mandiner-archív

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2024. január 24. 01:29
Elfogyott volna a maceszes sólet?
Krupp Skya
2024. január 23. 17:28
-Mi különbség van Tota W és Dési jános között? -Dési kicsivel szőrösebb. -Miért ilyen szőrös? -Ellopták a TV-jét. -Mi köze a TV-nek a borotvához? -A TV-n tartotta a borotváját.
tapir32
2024. január 23. 16:05
A demagóg újságírás kommunista hagyományának őrzője a szerző! A gyűlölködése visszatetsző!
balbako_
2024. január 23. 15:44
Csak a fiatalok kedvéért ide folyt a Norvég alap civileket támogató pénze https://www.magyaridok.hu/belfold/jol-elnek-liberalis-alcivilek-sorosek-es-brusszel-penzen-728098/ Soros kapcák dagonyáztak benne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!