Kiderült: ekkora összeggel támogatta a Mahart a Fradit az elmúlt 9 évben

2024. január 28. 08:01

A szponzorációs szerződés felmondása után felszabaduló források mostantól bérnövelésre mennek.

2024. január 28. 08:01
null

Az elmúlt 9 évben 176 millió 530 ezer forintos szponzorációs támogatással segítette az FTC kézilabdásait a MAHART PassNave – válaszolta az RTL kérdésére az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Ismert: a hét elején a Fradi elnöke, Kubatov Gábor indulatos posztban ment neki a szerződést felbontó szponzornak, amely a várttól elmaradó eredményekel indokolta a döntést, miközben a csapat nyáron BL-döntőt játszott.

Ezt is ajánljuk a témában

Később közleményt adott ki a Bényi Szabolcs által vezetett, de az ÉKM égisze alá tartozó vállalat.

Lázár János építési és közlekedési miniszter minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését. A közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű, a miniszteri döntés értelmében felszabaduló forrásokat az érintett cégeknek szolgáltatásaik minőségének javítására, és munkavállalóik bérnövelésére kell fordítaniuk” – írták.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. január 28. 13:03
Fradikát ne az állam tartsa már el bújtatott szerződésekkel....
Töki
2024. január 28. 12:50
Mind2 félnek van igazsága, mind jogi, mind üzleti szempontból. A gond az, hogy ezáltal a sport szív. Meg lehetett volna ezt oldani máshogy IS.
hannibal2
2024. január 28. 09:10
Azt lehet mondani, hogy a MAHART miért támogatta a Fradis csajokat - joggal akár, és nyilván népszerű lesz -, de ettől még év közben élő szerződést nem lehet egyoldalúan felmondani.
eref
2024. január 28. 09:05
Azt mondat fel Lázár, amit akar, de tegye jogszerűen. Így a cég a bíróságon többet bukik, mint amit ki kellett volna pengetnie, és mi lesz szegény matrózok béremelésével?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!