Orkán erejű szél: több vármegyére is kiadták a riasztást

2024. január 19. 07:47

A mai napon országosan túlnyomóan borult idő várható, csak naplemente környékén enyhül majd csak a felhőzet északnyugat felől.

2024. január 19. 07:47
Asperitas storm clouds with lightning, Wyoming

A meteorológusok kiadták egy friss riasztást, mely szerint bizonyos vármegyékben az erős széllökések kár a 70 km/h-t is elérhetik – írta meg az ATV.

Az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyékre terjesztették ki.

A HungaroMet előrejelzése a mai napon országosan túlnyomóan borult idő várható, csak naplemente környékén enyhül majd csak a felhőzet északnyugat felől. A déli és keleti országrészben, valamint a középső országrész összeáramlási zónájában csapadékra lehet számítani. 

A délelőtti esőt délkeleten havas eső, vagy akár havazás is felválthatja.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt -1 és +3 fok között várható majd, délkeleten reggel még +4, +5 fokot is mérhetünk.

***

Nyitókép: John Finney / Getty images

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 19. 17:55 Szerkesztve
És ez a nyitókép... no comment. De van itt Zalatnay Cini, hasonmásmegölő hír is és egy jézusomért beírás cím, amiről még véletlenül sem derül ki, hogy egy amerikai iskolában történt. Plusz még egy rakás klikkvadász cím. Tuti, hogy egy hülye picsa tollából ered. De sebaj, majd itt is lesz lassan egy "heti klikkvadász" összeállítás. Szerintem az index bekebelezte a mandit. Mandex lett.
Agnieszka
2024. január 19. 16:28
A mandiner átvette az index stílusát. 70 km/óra az nem orkán.
Cirbi
2024. január 19. 11:00
Orbán erejű szél.
pandalala
2024. január 19. 08:32
hogyha fú a szembeszél, olyankor csak a szem beszél
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!